Bij de uitvoering van dit beleid wil D66 dat inwoners actief betrokken worden. Chaara: “Door goed naar inwoners te luisteren en van hen te leren kan de gemeente zich blijvend verbeteren en de dienstverlening steeds beter afstemmen op de behoeften en verwachtingen van Amstelveners. Zij weten als geen ander wat in hun contact met de gemeente goed ging en wat beter kan.
Hun ervaringen moeten we serieus nemen. Door actief te luisteren en te leren van hun feedback, versterken we gestaag onze eigen uitvoering.”
Via een amendement dat ook door Goed voor Amstelveen, de PvdA, de VVD, bbA, de SP en het CDA is ingediend, hebben de democraten het gemeentelijk beleid hierop aangepast. Actief voor Amstelveen en de ChristenUnie hebben het amendement gesteund. Doordat het amendement is aangenomen, is het nu een vast onderdeel van het beleid om jaarlijks aan inwoners te vragen hoe zij de dienstverlening van de gemeente ervaren en welke verbeterpunten zij aandragen.
De resultaten hiervan worden jaarlijks aan de raad gerapporteerd in een ‘staat van de uitvoering’. Deze jaarlijkse rapportage geeft inzicht in de prestaties van de gemeente in het sociaal domein en beschrijft vooral welke feedback Amstelveners hebben gegeven en wat daarmee is gedaan.
Deze rapportage wordt jaarlijks door de gemeenteraad besproken.