Driss Aarabi

Driss Aarabi – D66 Amstelveen - Beeld: Barbara Salem/D66

Driss Aarabi werkt als rijksambtenaar bij het ministerie van Financiën. Hij heeft drie kinderen in de basisschoolleeftijd en is actief bij basketbalclub MBCA. Leefbaarheid, samenleven, milieu en financiën zijn onderwerpen die hem aan het hart gaan.

  • 44 jaar
  • Tétouan, Marokko
  • Amstelveen
  • Hij/hem

“Aandacht voor de Amstelvener in alle soorten en maten”

Dicht bij huis maak je de grootste impact. Het is tijd voor een geweldige samenleving op microniveau. Vrijheid, veiligheid en tolerantie voor iedereen. Daarom stel mij graag ten dienst voor Amstelveen en de Amstelvener. Ik richt mij namens D66 met name op de portefeuilles Financiën en Veiligheid. Zo houd ik de vinger aan de pols of de gemeente de inkomsten op een gezond peil houdt en niet teveel of onnodig geld uitgeeft, maar verantwoord investeert. Waarbij de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk blijven. Een veilige omgeving moet vanzelfsprekend zijn en blijven.

In 2017 ben ik met mijn gezin in het mooie Amstelveen komen wonen. Sindsdien ben ik geworteld in allerlei aspecten van de Amstelveense gemeenschap. Mijn vrouw en ik hebben drie zonen in de basisschoolleeftijd. Voorts zitten wij en onze kinderen op tal van hobby’s en sporten in Amstelveen en zetten we ons graag in als vrijwilliger.
Van huis uit ben ik opgeleid als journalist, politicoloog en fiscaal jurist. Momenteel ben ik werkzaam als Sr. beleidsmedewerker op het Ministerie van Financiën op de afdeling verbruiksbelastingen. In mijn dagelijks werk houd ik me bezig met btw, milieu- en energiebelastingen. En nu wil ik me inzetten voor een goed Amstelveen voor zowel mijn gezin als voor alle andere Amstelveners.

Wat zijn mijn kernwaarden? Aandacht voor de Amstelvener in alle soorten en maten. Naast de allerjongsten ook onze opa’s en oma’s. Ik zeg nee tegen discriminatie en uitsluiting. Ja tegen kansengelijkheid. Daarom ben ik sociaal-liberaal. Daarom ben ik lid van D66.
Ik wil de Amstelvener meer vertrouwd maken met de lokale politiek door open en integer te zijn. De band versterken. Dichter bij hem en haar staan.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat we hier samen grote stappen in gaan maken. Ik heb er zin in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Amsterdamse bos is zo groot (3x Central Park) dat ik er nooit op uitgekeken raak. Ik sport, wandel en ga uit in het bos. Met de kinderen naar de geitenboerderij of in de zomer naar de badjes of naar het Bostheater

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De groei van de stad als kans om verantwoord te investeren in een goede toekomst. Een veilige omgeving creëren voor iedereen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een duurzame, groene en gezonde groei van de stad.
  • Veiligheid en gelijke kansen voor iedereen