Floor Gordon

Floor Gordon – lijsttrekker D66 Amstelveen - Beeld: Barbara Salem/D66
Floor Gordon is lijstrekker voor D66. Vanaf 2018 is zij wethouder op het gebied van o.a. ruimtelijke ordening, duurzaamheid, economische zaken en groen. Tussen 2014 en 2018 was zij lid van de gemeenteraad.

  • 42 jaar
  • Amsterdam
  • Amstelveen
  • Zij/haar
Na mijn jeugd in Badhoevedorp en mijn tijd als student en jonge professional in Amsterdam, ben ik 13 jaar geleden in Amstelveen komen wonen. Onze kinderen gaan hier naar school. Ze spelen, sporten en hebben muziekles.

Dagelijks geniet ik van onze groene omgeving, de parken en polders. De goede bereikbaarheid, veiligheid, groene leefomgeving, voorzieningen van hoge kwaliteit en de vrijheid en verdraagzaamheid, maken van Amstelveen een bijzonder gewilde plek om te wonen, werken en te recreëren.
Ik voel me betrokken bij Amstelveen en heb een visie op de toekomst.

Individuele vrijheid, rechtvaardigheid en tolerantie zijn voor mij belangrijke waarden. Vanuit deze persoonlijke waarden heb ik mij met optimisme en passie de afgelopen jaren ingezet voor Amstelveen.

Graag maak ik Amstelveen nog mooier en sterker, voor ons en onze kinderen. Ik wil laten zien dat we met ambitie en verstand een koploper kunnen worden als het gaat om hernieuwbare energie. Ik wil betaalbare woningen bouwen, terwijl we investeren in onze groene leefomgeving. Ik wil me hard maken voor sterker onderwijs, waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

En tot slot wil ik het voortouw nemen in het voortvarend werken aan de vertrouwensrelatie tussen gemeente en inwoners. Die relatie is cruciaal voor het goed functioneren van onze lokale democratie. We moeten vertrouwen stellen in de vindingrijkheid, creativiteit en het ondernemerschap van mensen in de stad.

Een wandeling door de Braak gaf ons de doorslag om vanuit Amsterdam naar Amstelveen te verhuizen. Nu woon ik dus vlakbij de prachtige heemparken Jac. P. Thijssepark en de Braak, maar de Middelpolder/Amstelscheg is denk ik toch mijn lievelingsplek. Het open polderland met dijklichamen en knotwilgen geeft mij het gevoel van ruimte en lucht.

Inzet op behoud van het goede, namelijk een prettige en goed bereikbare woonplek, economisch sterk, internationaal georiënteerd, groen en goede voorzieningen.
Investeren in duurzaamheid, onderwijs en innovatie en groene leefomgeving. Daarmee hoop ik ook dat onze inwoners en ondernemers zich verbonden voelen met, en trots zijn op, Amstelveen.

Energietransitie die betaalbaarheid/haalbaar is voor alle inwoners
Investeren in de vertrouwensrelatie gemeente/inwoners

‘Fingerprints of the Gods: The Evidence of Earth’s Lost Civilization’ van Graham Hancock. Dit boek las ik in pocketversie tijdens een backpack-reis als student door Midden-Amerika. Het boek las als een spannende detective. Ik las over de oude Maya’s en de astronomische uitlijning, terwijl ik de piramides van de zon en de maan bezocht in Mexico. Het zette mijn blik op de geschiedenis en de oude beschavingen totaal op zijn kop. Na dit boek ben ik vrijwel alleen nog maar non-fictie boeken gaan lezen. Over oude beschavingen, zoals ‘The Clash of Civilization’. Over vulkanen, zoals Krakatoa. En over natuurkunde, zoals ‘A Brief History of Time’. Heerlijk!

Het leukste vind ik om dingen samen te doen met de kinderen. James Bond in de filmzaal van de Schouwburg Amstelveen is onze laatste ‘culturele activiteit’. Vóór corona gingen we ook veel naar musea. Die zijn voor kinderen steeds leuker geworden. Van het Zuiderzee museum, Spoorwegmuseum, Naturalis tot aan het Museon.