Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Symposium: Fake News, alternative facts en Populisme

Dinsdag, 21 november 2017 in Leiden

Op dinsdag 21 november zal een bijeenkomst worden gehouden over  "Fake News & Populisme". In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over  fake news, alternative facts en populisme.

Op dinsdag 21 november zal een bijeenkomst worden gehouden over  “Fake News & Populisme”.

In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over  fake news, alternative facts en populisme.

Kleuring van nieuws is van alle tijden, maar het verspreiden van onwaarheden met politieke implicaties lijkt anno nu een hoge vlucht te hebben genomen. De revival van populistische stromingen lijkt garen te spinnen bij zogenoemd ‘fake news’. Zonder nepnieuws was de kans op een Brexit waarschijnlijk kleiner, zonder nepnieuws was het de vraag of populistische leiders in Nederland, Duitsland en Frankrijk zo snel zouden kunnen groeien en de aandacht vast zouden kunnen blijven houden. Waart er een spook rond door Europa als het gaat om politieke misinformatie waarmee massa’s worden bespeeld?

Locatie: Nieuwe Energie Leiden (3e Binnenvestgracht 23, Leiden).

Programma

19:30 Inloop en registratie (aanvang 19:45 uur)

  • Muzikale inleiding
  • Welkomstwoord – Jan Puts
  • “Aan het front van Fake News” door Alexander Pleijter: universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden, project Nieuwscheckers  – o.a. Facebook
  • “Fake News, niets nieuws” door Chris Aalberts: publicist en Universitair docent Media en Journalistiek EUR
  • “Politiek en journalistiek ten tijde van Fake News” door Joost Sneller: Tweede Kamerlid D66 fractie
  • Q&A zaal

21:30 Afsluiting

Deze avond wordt u aangeboden door:

D66 thema-afdeling Sociaal-Liberalisme & Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

U kunt zich aanmelden om een bevestiging te krijgen via de mail voor de avond via het onderstaand online inschrijfformulier. Wij zien u graag op de bijeenkomst op 21 november in Leiden. 

Aanmelden kan hier

21 november

20:00 uur

Nieuwe Energie Leiden
3e Binnenvestgracht 23
Leiden