Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Symposium: Fake News, alternative facts en Populisme

Dinsdag, 21 november 2017 in Leiden

Op dinsdag 21 november zal een bijeenkomst worden gehouden over  "Fake News & Populisme". In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over  fake news, alternative facts en populisme.

Op dinsdag 21 november zal een bijeenkomst worden gehouden over  “Fake News & Populisme”.

In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over  fake news, alternative facts en populisme.

Kleuring van nieuws is van alle tijden, maar het verspreiden van onwaarheden met politieke implicaties lijkt anno nu een hoge vlucht te hebben genomen. De revival van populistische stromingen lijkt garen te spinnen bij zogenoemd ‘fake news’. Zonder nepnieuws was de kans op een Brexit waarschijnlijk kleiner, zonder nepnieuws was het de vraag of populistische leiders in Nederland, Duitsland en Frankrijk zo snel zouden kunnen groeien en de aandacht vast zouden kunnen blijven houden. Waart er een spook rond door Europa als het gaat om politieke misinformatie waarmee massa’s worden bespeeld?

Locatie: Nieuwe Energie Leiden (3e Binnenvestgracht 23, Leiden).

Programma

19:30 Inloop en registratie (aanvang 19:45 uur)

  • Muzikale inleiding
  • Welkomstwoord – Jan Puts
  • “Aan het front van Fake News” door Alexander Pleijter: universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden, project Nieuwscheckers  – o.a. Facebook
  • “Fake News, niets nieuws” door Chris Aalberts: publicist en Universitair docent Media en Journalistiek EUR
  • “Politiek en journalistiek ten tijde van Fake News” door Joost Sneller: Tweede Kamerlid D66 fractie
  • Q&A zaal

21:30 Afsluiting

Deze avond wordt u aangeboden door:

D66 thema-afdeling Sociaal-Liberalisme & Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

U kunt zich aanmelden om een bevestiging te krijgen via de mail voor de avond via het onderstaand online inschrijfformulier. Wij zien u graag op de bijeenkomst op 21 november in Leiden. 

Aanmelden kan hier

21 november

20:00 uur

Nieuwe Energie Leiden
3e Binnenvestgracht 23
Leiden

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48