Gemeente maakt opruimen zwerfvuil niet makkelijk

Op 18 september 2021 is het de jaarlijkse World Cleanup Day. Een dag waarop de planeet een grote schoonmaakbeurt krijgt. In zo’n 180 landen gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Geen duidelijke rol gemeente

Ook in Westland zijn er naar verwachting weer verschillende initiatieven om de straat op te gaan. Hierin speelt Team Clean Up Westland ook een rol. Het afgelopen jaar heeft D66 Westland, maar hebben ook andere organisaties als de Jongerenraad, een vorkje mee geprikt om het vele zwerfafval dat er helaas nog is op te ruimen.
Fractievoorzitter Benjamin Hofland: “Deze week werd duidelijk dat de gemeente Westland geen duidelijke rol heeft, gezien de wisselende antwoorden op vragen van inwoners over het faciliteren van middelen zoals prikstokken en vuilniszakken. Dat schiet dus niet op als je de gemeente een stukje schoner wilt maken.”

Gemeente moet faciliteren

D66 Westland is van mening dat de gemeente op deze dag vrijwilligers op een eenvoudige wijze zou moeten faciliteren en dit zou dan ook duidelijk kenbaar gemaakt moeten worden naar de inwoners. Om dit te bereiken stelt de fractie in de komende commissievergadering vragen aan het college.

Ook wordt er gevraagd naar het ter beschikking stellen van vuilniszakken en andere materialen aan inwoners die ook op andere momenten in het jaar hun steentje bij willen dragen om Westland te ontdoen van zwerfafval. Dit zou de gemeente eveneens op een duidelijke en makkelijk vindbare manier aan de inwoners kenbaar moeten maken.

Beeld: nn