Een gezond en toekomstbestendig ondernemingsklimaat

Beeld: D66

Naar een toekomstbestendige glastuinbouwsector

De glastuinbouwsector is van groot economisch belang voor Westland, de regio en Nederland. Deze sector heeft kennis van, en duurzame oplossingen voor, de voedselvraagstukken in onze wereld. De toekomst van deze sector staat echter onder druk. Grond in Westland is schaars: het glastuinbouwareaal, groen, wegen en woningbouw concurreren om ruimte. Het produceren van groente, bloemen en planten op een van de drukste plekken op aarde, om deze vervolgens naar consumenten over de hele wereld te transporteren, is geen toekomstbestendig model. Het voorop lopen in kennis en technologie, om het mogelijk te maken over de hele wereld dicht bij markten te produceren, is dat wel.

Naar een gezonde middenstand

Voor een gezonde toekomst van de middenstand, met banen in de horeca en detailhandel, is het van belang dat de dorpscentra aantrekkelijk zijn. De ontwikkeling naar steeds meer online winkelen, zorgt echter voor leegstand en daardoor voor minder aantrekkelijke winkelgebieden.

Samen zorgen we voor een toekomstbestendige glastuinbouwsector en een gezonde middenstand.

Samen zorgen we voor een toekomstbestendige glastuinbouwsector en een gezonde middenstand.

Toont 1 van 1


Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.