D66 presenteert programma ‘Samen voor Westland’

D66 Westland heeft het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gepresenteerd. Het eerste exemplaar van ‘Samen voor Westland’ is aangeboden aan D66-Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar door lijsttrekker Benjamin Hofland en partijvoorzitter en kandidaat-raadslid Mark Hendrix.

Typische D66-punten

“Ik ben zeer vereerd dat ik het eerste exemplaar van dit mooie programma in ontvangst mag nemen”, zegt Boulakjar, “waarin klimaat en groen, wonen en jeugd centraal staan. Dit zijn typische D66-punten die goed aansluiten bij mijn portefeuille in de D66-Kamerfractie.”

Beeld: D66

Oplossingen sluiten goed aan bij visie TK-fractie D66

“Westland is ongeveer de dichtst bebouwde gemeente van Nederland wat het zoeken naar locaties voor woningbouw best moeilijk maakt”, stelt Mark Hendrix, “en daarnaast is Westland de grootste gemeente in Nederland zonder treinstation en afhankelijk van streekbussen. De ontwikkeling van de lightrail van Den Haag via Westland naar Maassluis en Rotterdam is dan ook ontzettend belangrijk.”

Faissal Boulakjar houdt zich onder meer bezig met wonen, ruimtelijke ordening en openbaar vervoer: “Westland heeft een aantal specifieke uitdagingen en de oplossingen die D66 Westland voorstelt, sluiten goed aan bij de visie van de D66-fractie in de Tweede Kamer. Het zou mooi zijn als we hiervoor een deel van de 7,5 miljard euro uit Europa kunnen inzetten.”

Samen voor Westland

Met ‘Samen voor Westland’ gaat D66 vol energie de verkiezingscampagne in, aldus lijsttrekker Benjamin Hofland: “Westland is saamhorigheid en handen uit de mouwen steken. Samen werken wij aan de klimaattransitie, samen pakken wij de woningbouwopgave aan en samen geven wij onze jeugd een goede toekomst. Dat doen wij met elkaar, maar ook samen met de regio en onze partners. In ons programma staan onze antwoorden op de vraagstukken van deze tijd, maar altijd met een blik op de toekomst. De komende tijd gaan we daarover met de Westlanders in gesprek.”
Het programma ‘Samen voor Westland’ is te vinden op de website van D66 Westland.