Bescherm de Westlandse kust!

D66 wil dat de gemeente de natuurwaarde van de Westlandse kust vast gaat leggen en beschermen. Nadat de Kustvisie in 2018 niet door de raad werd vastgesteld, is er weinig gebeurd op het kustdossier, zo stelt de fractie van D66. Daarom is het tijd om serieus werk te maken van het beschermen van onze kust.

Geen aandacht voor beschermen Westlandse natuur

“De afgelopen jaren zijn er een paar voorstellen in de gemeenteraad geweest, zoals over parkeren, maar er was geen aandacht voor het beschermen van de Westlandse natuur”, zegt fractievoorzitter Benjamin Hofland, “daarom dringen wij er op aan om dit nu te gaan doen, zodat het kleine beetje natuur dat er is, beschermd wordt.”

Beeld: D66 Westland

Vragen
college

De fractie heeft het college vragen gesteld om de bescherming in gang te zetten. “Het beschermen van de natuur is een absolute noodzaak. Westland heeft veel bedrijvigheid en dan gaat Nederland ook nog eens gebukt onder een stikstofcrisis. Het is niet zo gek dat de biodiversiteit zwaar onder druk staat”, aldus Benjamin Hofland, “de natuur hoor je niet, die geven wij nu een stem.”