“Kwosse begosse onderhand met inclusief carnaval”

Diverse politieke partijen, waaronder D66 Tilburg, betreuren dat de Tilburgse Raad van Elf ook dit jaar weer uitsluitend bestaat uit witte mannen. En dat terwijl raadsleden van D66, PvdA en GroenLinks al in 2017 met de Tilburgse Carnavalsstichting (CST) in gesprek gingen over meer vrouwen in de Raad van Elf. Raadslid Jan van Esch van cultuur: “Kwosse begosse onderhand met een inclusief carnaval.”

Motie

‘Kwosse begosse’ is het carnavalsmotto van dit jaar, wat zoiets betekent als ‘ik wou dat ze onderhand begonnen’. Jan van Esch zou graag zien dat de CST vaart maakt met een inclusiever carnaval, aangezien de stichting jaarlijks subsidies ontvangt van de gemeente om het carnavalsfeest te organiseren. De PvdA diende daarom samen met D66 en verschillende andere partijen een motie in, waarin het college wordt opgeroepen om opnieuw in gesprek te gaan met de CST over de manieren waarop de stichting het carnaval inclusiever gaat maken.

Sociale media

Raadsleden die zich op sociale media uitspraken over het feit dat de Raad van Elf opnieuw uitsluitend uit mannen bestaat, kregen te maken met haatdragende reacties.