D66 Tilburg staat pal achter abortusrecht.

Het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten van Amerika heeft het landelijk recht op abortus terug getrokken. Dat vindt D66 Tilburg een zorgelijke ontwikkeling voor het vrije leven van vele Amerikanen.
Beppie Smit: “Ook bij inwoners in Nederland en Tilburg leidt dit tot onrust en mensen maken zich zorgen over deze en andere belangrijke verworvenheden, zoals het huwelijk voor gelijk geslacht en LHBTIQ+ rechten. Dit behoren voor iedereen en overal vrije kwesties te zijn”

Recht op abortus en zelfbeschikking

Ook het college is van mening dat Tilburg het recht op abortus en zelfbeschikking moet blijven bevechten. Men zal daarvoor een proactieve houding aannemen en hun netwerken en lobby inzetten om dit te blijven verkondigen. 

Beeld: Sam Pollé

Beperkte vindbaarheid abortuskliniek Tilburg

Daarnaast heeft D66 Tilburg naar aanleiding van deze beweging onderzoek gedaan naar de vindbaarheid en bereikbaarheid van abortusvoorzieningen in Tilburg. Men wordt via websites naar Den Bosch of Eindhoven doorverwezen. En verdere informatie is lastig te vinden. D66 Tilburg streeft naar betere vindbaarheid en bereikbaarheid van abortus voorzieningen binnen Tilburg. En dankzij deze opmerkingen gaat het college een onderzoek doen naar de informatieverstrekking en de vindbaarheid. 

Beppie Smit

“Wij zullen ons altijd blijven inzetten voor vrijheid, recht op zelfbeschikking en gelijkwaardigheid. Laten we solidair zijn en proberen een zo breed mogelijke bewustwording te creëren over de mogelijke negatieve gevolgen van dit besluit” aldus Beppie Smit.