Maar liefst 8,5 miljard voor wegwerken corona-achterstanden in het onderwijs

Goed nieuws! Het kabinet investeert maar liefst 8,5 miljard in het onderwijs! Met dat geld worden achterstanden en vertragingen veroorzaakt door corona flink aangepakt. Het geld is bedoeld voor basisschoolkinderen, scholieren in het voortgezet onderwijs, studenten, en voor leraren. Dat maakten onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en minister voor basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob vandaag bekend.

17.02.2021

Voor een gemiddelde basisschool komt er ruim 2 ton in het laatje. En voor een gemiddelde middelbare school? Dat is wel 1,3 miljoen! Bovendien krijgen scholen met veel kinderen met leerachterstanden extra geld. Met dat geld krijgen kinderen het extra steuntje in de rug dat ze nodig hebben.

Achterstanden die zijn ontstaan door corona worden zo weggewerkt. Met het geld kunnen scholen bijlessen of zomerscholen organiseren. En ook aan leraren wordt gedacht: als ze extra uren maken krijgen ze 150% salaris.

Een fijne meevaller voor studenten is dat ze volgend jaar de helft van hun collegegeld betalen. Bovendien is er extra geld voor psychische ondersteuning en wordt het studenten-ov verlengd.

Beeld: Juist nu investeren in het onderwijs!