Meer tijd voor ondernemers om belasting te betalen

De Tweede Kamer heeft vandaag een voorstel van D66 en de VVD aangenomen waardoor ondernemers langer de tijd krijgen om hun belastingen te betalen. Het ministerie van financiën gaat het voorstel nu uitvoeren.

“Veel ondernemers hebben zware klappen gehad in de coronacrisis. Ik vind het belangrijk dat we kijken hoe we bedrijven wat lucht kunnen geven.”

Steven van Weyenberg, Tweede Kamerlid voor D66

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg: ‘Veel ondernemers hebben zware klappen gehad in de coronacrisis. Ik vind het belangrijk dat we kijken hoe we bedrijven wat lucht kunnen geven. Ik ben blij dat ondernemers langer de tijd krijgen om hun belastingen te betalen. Dat helpt de bedrijven, en dat is ook goed voor de Nederlandse economie.’

VVD-Kamerlid Helma Lodders: ‘Heel goed dat ons voorstel is aangenomen. Dit geeft ondernemers in deze moeilijke tijden een klein beetje lucht. We hebben hier te maken met de zwaarste economische crisis in onze hele geschiedenis. Dit geeft ondernemers meer tijd om enigszins hiervan te herstellen, anders riskeren we meer faillissementen en een trager economisch herstel. We willen niet straks eindigen met een volle schatkist, maar wel een verlaten winkelstraat.’

Het terugbetalen van belasting door ondernemers wordt nu uitgesteld tot 1 juli 2021, zodat ondernemers zes maanden extra krijgen. De betalingstermijn wordt 36 maanden in plaats van 24 maanden.