Korfbalvereniging Madjoe krijgt een toekomstperspectief!

Op 26 januari 2023 nam de gemeenteraad unaniem een besluit over de binnensportaccommodaties in Rijnsburg. Bovendien kreeg de enige korfbalvereniging (Madjoe), na ontzettend lang aandringen door onze fractie, eindelijk een toekomstperspectief, namelijk een blaashal. Als fractie zullen wij de vinger aan de pols houden, want ieder uur is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze toppers in het winterseizoen kunnen blijven sporten!

Lees hier onze inbreng.

Bruisend verenigingsleven

“Katwijk kenmerkt zich om zijn bruisend verenigingsleven dat continu naar goud streeft. Als gemeentebestuur zouden we dat moeten blijven koesteren. Dat betekent echter wél dat onze sporthallen flink op de schop moeten, want die zijn op dit moment hopeloos verouderd. Na het indienen van veel vragen in het verleden, samen met onder andere CDA en PvdA, is D66 Katwijk dan ook opgelucht dat dit eindelijk ook erkend wordt door het college. Bovendien wordt het multifunctioneel gebruiken van sporthallen de norm, precies conform hetgeen wat wij als fractie al jaren roepen. Door een klap te geven op dit raadsbesluit geven we de enige korfbalvereniging in onze gemeente, na maanden van onzekerheid, weer een toekomstperspectief door middel van een blaashal. Om op tijd tot die blaashal te komen lijkt bijna ieder uur wel cruciaal te zijn.
 
Dat er een onderzoeksrapport ligt, die alle vermoedens al hebben doen bevestigen, zegt natuurlijk nog niets over de uitvoering van het college voor de toekomst. D66 Katwijk blijft daar kritisch op en is van mening dat we als raad zoveel mogelijk de vinger aan de pols moeten houden gedurende de ontwikkelingen rondom ons sportbeleid. De noodzaak hiervan is tevens bevestigd na de vorige oordeelsvormende sessie over dit onderwerp. 
 
Voorzitter, met oog op de ontwikkelingen rondom locatie de Korte Vaart merkt onze fractie op dat er een voorbereidingskrediet van 500.000 euro wordt gevraagd vanuit de raad. Dat bedrag is wat ons betreft keihard nodig om onze sporthallen te moderniseren. Echter, omdat het om zo’n groot bedrag gaat vraagt onze fractie aan het college om de raad structureel te informeren, en niet pas als er een definitief ontwerp klaar ligt. 
 
Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat onze verenigingen de ruimte krijgen om naar goud te streven.”