Onze Mensen

In ons Nederland maakt het niet uit in welk huis je kinderbedje staat of in welke wijk je school. Alleen dan ben je echt vrij. Wij geloven in een samenleving waarin we gelijke gevallen gelijk behandelen. En mensen die toch op achterstand komen, helpen we. Een uitgestoken hand, zodat ieder kind het beste onderwijs krijgt. Iedere werknemer kans heeft op een goede baan en een betaalbaar huis. En ieder mens de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. In dat Nederland laten we iedereen vrij, maar niemand vallen.

De fractie van D66 in de gemeenteraad van IJsselstein bestaat op dit moment uit 2 raadsleden en 3 commissieleden. Gemeenteraadsleden zijn volksvertegenwoordigers die door de inwoners van IJsselstein zijn gekozen. Zij controleren het gekozen bestuur van de stad, dat bestaat uit de burgemeester en wethouders.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de afdeling in de gemeenten IJsselstein en Lopik in al haar facetten. De rol van het bestuur is vooral organisatorisch en niet politiek van aard.