Joeri Eijzenbach

Joeri Eijzenbach - Beeld: Loranne van der Zalm

“Op naar een nóg mooier IJsselstein”

Sinds mijn 14e heb ik een interesse in de politiek en ben daarbij betrokken geweest. Ik heb een stage gelopen, organiseerde projecten en bijeenkomsten om de politiek in aanraking te brengen met jongeren of was aan de zijlijn actief om raadsleden scherp te houden. De afgelopen jaren was ik commissielid in IJsselstein.

  • 37 jaar
  • Utrecht
  • IJsselstein
  • Hij/hem

De lokale politiek maakt het verschil door de wetten uit Den Haag lokaal te vertalen. Beleid wat er dus echt toe doet én waar je direct resultaat van ziet. Daarom ben ik bijzonder trots dat ik als lijsttrekker nu mag bijdragen aan de toekomst van IJsselstein.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik fiets het liefste naar onze prachtige en bruisende binnenstad: historisch, ondernemend, goede horeca en altijd wat te doen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er zijn volop kansen voor IJsselstein op het gebied van groen, mobiliteit en woningbouw!

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij van politieke vernieuwers. Wij durven voor de troepen uit te lopen. We zijn een sociaal-liberale partij een combinatie die erg goed samen gaat vanuit de gedachte dat iedereen er toe doet en we als samenleving alleen vooruitkom komen als we niemand laten vallen. Daarom gun ik iedereen (een beetje) D66!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil bouwen in IJsselstein; meer woningen voor een toekomst bestendig IJsselstein.
  • IJsselstein moet een slag slaan in de energietransitie. We verbinden ondernemers en de overheid om samen het verschil maken.
  • Als raadslid wil ik de lokale politiek dichterbij brengen. Scholieren kennis laten maken met de politiek, inspraak én tegenspraak organiseren en inwoners in staat stellen om hun ideeën op de agenda te zetten.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

De boeken van Herman Brusselmans. Heerlijk surealistisch en absurdistisch. Perfecte ontspanning en altijd die vraag: wat is hier nu waar en wat is verzonnnen?

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dat is door alle maatregelen veel te lang geleden!