Harmen van der Steenhoven
Harmen van der Steenhoven (1992) zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Hij is de fractievoorzitter, en woordvoerder voor financiën en veiligheid. In het dagelijks leven is hij ondernemer.
“Grote uitdagingen op het terrein van onderwijs, woningbouw en duurzaamheid”
Ik ga mijn derde periode als gemeenteraadslid in en ben voor de tweede keer door de fractie gekozen als fractievoorzitter. Eind juni verwachten mijn vrouw en ik ons eerste kindje. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!
Het leuke is ook dat mijn perspectief op zaken verandert. Ik merk dat ik als aankomend vader extra gefocust ben op maatregelen voor de lange termijn. Het is belangrijk dat we het juiste doen op het gebied van klimaat, wonen en onderwijs, voor de generaties na ons.
Mooi en bereikbaar Amstelveen
Amstelveense woonwijken zijn een stuk groener dan wijken in de meeste andere gemeenten in Nederland. Elke dag weer verbaas ik me over de geweldige staat van onze publieke buitenruimten. Dat is echt een kernkwaliteit van Amstelveen. Daarnaast is voor mij de centrale ligging dichtbij Amsterdam en Schiphol een pluspunt.
Lievelingsplek in je gemeente
Het Amsterdamse Bos op een rustige middag. Als ik met vrouw en hond een rondje loop kan ik enorm genieten van de beweging, de ontspanning en het groen om ons heen.
Kansen voor Amstelveen
Ik zou graag willen dat de gemeente Amstelveen voorloper wordt op het gebied van duurzame energieopwekking en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zelf heb ik recent mijn huis volledig ‘verduurzaamd’ en wij hebben daar elke dag plezier van. Zeker nu de oorlog in Oekraïne energieprijzen onder druk zet. De gemeente moet deze transitie faciliteren en waar nodig mensen ondersteunen. Zeker huurders of mensen met een kleine beurs verdienen meer ondersteuning.
Doel voor de komende 4 jaar
Als woordvoerder ‘werk en inkomen’ wil ik mij graag inzetten voor het overbruggen van die verschillen en het creëren van kansen voor onze jongeren. De afgelopen jaren heb ik -mede door mijn raadswerk- een hele diverse groep mensen leren kennen vanuit verschillende achtergronden. Deze ontmoetingen en ervaringen, bijvoorbeeld met mensen met een migratieachtergrond of met een ‘moeilijke’ jeugd, hebben mij gesterkt in het geloof dat we alle kinderen een gelijke kans op een mooi leven moeten geven.
Concreet betekent dit voor mij een onderwijs- en minimabeleid dat gericht is op het verkleinen van de verschillen, bijvoorbeeld door huiswerkbegeleiding voor iedereen beschikbaar te maken en niet alleen voor de kinderen wiens ouders die dit kunnen betalen.