Alice Wagenvoort

Alice Wagenvoort – D66 Amstelveen - Beeld: Barbara Salem/D66

Alice Wagenvoort is burgerlid in Amstelveen. In het dagelijks leven is zij moeder en radioloog. Inwoners meer betrekken bij de politiek is haar drijfveer.

  • 54 jaar
  • Leusden
  • Amstelveen

“Eerlijk communiceren, ook als het lastig is”

Ik ben van mening dat als je iets wil veranderen dat van binnenuit moet gebeuren. Dat is de reden dat ik mij heb aangemeld bij D66. Ik zou bijvoorbeeld betere informatie naar buiten willen brengen en bijvoorbeeld COVID-19 anders communiceren dan voorheen is gedaan.

Wat zijn je portefeuilles?

Armoede en schulden, eenzaamheid, ouderen, ouderenzorg en welzijn, werk en inkomen, minimabeleid.

Wat is het mooiste aan (wonen in) Amstelveen?

Amstelveen ligt centraal en heel Nederland is makkelijk bereikbaar vanuit Amstelveen. En Amsterdam natuurlijk op de fiets. Tevens woon je net iets vrijer in Amstelveen met veel groen dan in Amsterdam.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Eigenlijk mijn eigen dakterras, maar ik vind het ook heerlijk om te wandelen rond de Poel.

Welke kansen zie jij voor Amstelveen?

Met het politieke klimaat in Amstelveen zouden we een voorbeeld kunnen zijn voor anderen en ik hoop met name op het gebied van onderwijs en duurzaamheid maar ook in respect naar elkaar.

Belangrijkste drijfveer voor je raadswerk de komende vier jaar

Drijfveer: ik vind dat klagen geen zin heeft. Als er aan iets gewerkt wordt, dan moet je het zelf doen of een voorbeeld geven. Ik hoop dan ook dat ik ouderen en jongeren wat dichter bij elkaar kan brengen, waardoor respect weer beter wordt, zodat we weer voor elkaar gaan zorgen.

Tot slot: wat wil je nog graag kwijt over jezelf, dat nog niet gevraagd is?

Ik denk dat als wij met zijn allen er wat meer voor elkaar zijn, het leven voor iedereen aangenaam wordt. Ik probeer dat zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.