Sophie Vogelaar

Sophie Vogelaar - Beeld: D66 Waddinxveen

Sophie Vogelaar is sinds 2021 actief voor D66 Waddinxveen. Hieronder maak je verder kennis met haar.

  • 32 jaar
  • Zwijndrecht
  • Den Haag / Waddinxveen
  • Zij/haar

Tijdens mijn studie bestuurskunde ben ik geïnteresseerd geraakt in politiek. In mijn studietijd zag ik dat veel studenten tegen problemen aanliepen. Ik wilde daar iets aan doen. Ik heb me toen verkiesbaar gesteld voor de universiteitsraad, zodat mijn medestudenten gehoord werden. Zo heb ik namens 23.000 studenten meegedacht over de verbouwing van de bibliotheek. Omdat ik zag dat dit effect had, werd mijn interesse in politiek nog groter.
Ik wil graag tastbare resultaten boeken. Ik denk dat ik dat ook kan in de gemeenteraad van Waddinxveen. Ik wil de politiek in om me te laten horen voor anderen.

Als kersverse inwoner wil ik mijn frisse blik gebruiken in de Waddinxveense politiek.
Hiervoor woonde ik in Ridderkerk, Rotterdam, Barcelona, Brussel en Den Haag. Ervaringen uit deze steden neem ik ook graag mee naar Waddinxveen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dat is lastig om te kiezen! Ik hou van de veelzijdigheid van Waddinxveen. Ik hou van het bruisende Stadshart overdag, waar je lekker kan lunchen. Ik hou van het Gouwebos en het Bentwoud om een stuk te gaan wandelen en fietsen. Ik hou van thuiskomen in De Triangel.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen in de aanwas van nieuwe inwoners. Mensen in de bloei van hun leven. Die voor Waddinxveen hebben gekozen vanwege de centrale ligging tussen drie grote steden. Die thuis zoeken naar rust maar ook naar levendigheid.

Ik zie kansen in de groei van de gemeente. Ik zie kansen waar bestaande inwoners samen komen met nieuwe inwoners. Waar men elkaar beter leert kennen.

Ik zie kansen in de dingen die er te doen zijn voor jongeren. Dat ze niet voor een feestje naar Gouda hoeven. Dat ze zich kunnen uitleven op het sportveld. Dat ze een plek hebben om te hangen met hun vrienden.

Ik zie ook kansen voor kinderen; dat zij een fijne plek hebben om op te groeien. Met goed onderwijs, sport en genoeg plekken om kind te zijn.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Dat de voorzieningen meegroeien met de hoeveelheid nieuwe inwoners die er bij komen. Dat zowel de inwoners die er al woonden als de nieuwelingen fijn kunnen wonen. Dat betekent ook genoeg kinderopvang, locaties voor onderwijs en sport. Als nieuwe inwoner van De Triangel voel ik me daar extra bij betrokken.
  • Ruimte voor een feestje in Waddinxveen, voor alle leeftijden. Om even te ontspannen in het weekend en in de avonden. Ik droom van een jaarlijks Waddinxveens muziekfestival en een stamkroeg om naar toe te gaan.
  • Samen zorgen voor meer groen in de gemeente.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de partij waar ik me thuis voel. Waar iedereen kan zijn wie hij/zij/hen is. Met een hart voor het onderwijs, ondernemerschap en een gezonde leefomgeving.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Ik werd meegezogen in de verhalen. Ik waande me in alle verschillende landen waar de zussen waren. Ook vond ik het mooi om zo over de geschiedenis uit die landen te lezen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Een moderne dansvoorstelling van het Nederlands Dans Theater. Ik vind het prachtig hoe de dansers bewegen en hoe elke voorstelling een eigen verhaal heeft. Wat ik ook gaaf vind, is dat het gezelschap altijd de première heeft in Nederland en daarna op reis gaat naar o.a. New York en Tokyo. Dan hebben wij dus de wereldprimeur! 😊