Juliette Brandenburg – Verwer

Juliette Brandenburg-Verwer - Beeld: D66 Waddinxveen

Juliette is sinds 2018 raadslid in Waddinxveen. Sinds 2021 is zij de fractievoorzitter en lijsttrekker. Hieronder maak je verder kennis met haar.

  • 42 jaar
  • Den Haag
  • Waddinxveen
  • Zij/haar

Er liggen grote uitdagingen voor Waddinxveen in het verschiet: De Energietransitie, een woningbouwopgave, zorgen dat iedereen zich thuis kan voelen in Waddinxveen én zorgen dat we Waddinxveen op een goede manier achterlaten voor de komende generaties. Ik voel me zeer betrokken bij deze opgaven en wil graag zorgen dat we hier in Waddinxveen op een eerlijke manier invulling aan geven: Thuis in Waddinxveen, we laten iedereen vrij, maar niemand vallen!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Gouweplein, het wordt steeds meer een gezellig centrum, er zijn leuke winkels en er wordt van alles georganiseerd. En we hebben geluk met leuke horecatentjes die goede kwaliteit leveren.
Verder kom ik graag in de sportschool, om lekker te trainen met mijn personal trainer (maar dat doe ik met lekker weer ook gewoon buiten) of om even tot mezelf te komen in de wellness.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We kunnen een mooie oase zijn in de Randstad. Waar het heerlijk wonen is, je makkelijk zowel drukte als rust op kunt zoeken op loop- of fietsafstand.
We hebben prachtige markante herkenningspunten in het dorp en er ligt nog veel potentie om onze inwoners zich nog meer bewust te maken van de unieke positie aan de rand van het groene hart.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Wat ik graag zou zien is dat we wat nieuwsgieriger naar elkaar worden, elkaar wat opener tegemoet treden, als inwoners onderling, maar ook als fracties en college naar elkaar. Het mag wat mij betreft wel wat constructiever.
  • Wat ik ook graag zou willen veranderen is het verkleinen van de kloof tussen inwoner en overheid. Nog veel te vaak ervaart men tegenwerking vanuit gemeente. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Echt niet alles kan, maar we kunnen wel met elkaar in gesprek en luisteren waar het probleem zit, en dan proberen een oplossing te zoeken die voor beide kanten acceptabel is.
  • Tot slot zou ik willen dat we wat meer de menselijke maat kunnen toepassen daar waar inwoners afhankelijk zijn van onze hulp.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de plek waar ik me thuis voel. Ik mag bij D66 zijn wie ik ben, niets is gek. Ik kan er mijn gedachten scherpen, overal vragen over stellen en ik ben er welkom. D66 betekent voor mij ook een hoop gezelligheid. Met iedereen op onze lijst kan ik zowel een goed gesprek voeren als heel hard lachen. Daar geniet ik van!

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Het meisje in de rode jas. Dit boek vertelt het verhaal van een kleuter in de oorlog en wat de verschrikkingen van de oorlog met het meisje in de rode jas hebben gedaan in haar verdere leven. Dit meisje in de rode jas is het enige in kleur in de film Schindler’s list. Deze film heeft op mij bijzonder veel indruk gemaakt, niet in het minst omdat ik ook Auschwitz bezocht heb, destijds met de middelbare school. Ook dat bezoek heeft diepe indruk op mij gemaakt, zeker gezien er veel van mijn familieleden destijds gedood zijn. Het had een haar gescheeld, of ik had niet bestaan.
We mogen niet vergeten wat oorlog doet met mensen en we moeten er zijn voor hen die onschuldig betrokken worden bij een conflict of met de gevolgen ervan te maken krijgen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Theatervoorstelling over de Boomhut, samen met mijn zoon. Theater vind ik fantastisch, even jezelf helemaal verliezen in een andere wereld. Ook ga ik graag naar concerten, lezingen, musea etc. De wereld om ons heen is zo interessant! Graag wijs ik ook nog even op onze eigen kunstwerken in de openbare ruimte, daar kun je een prachtige route langs wandelen/ fietsen.