Jeroen Helbers

Jeroen Helbers - Beeld: D66 Waddinxveen

Jeroen Helbers (1978) is sinds 2020 actief voor D66 Waddinxveen. Hieronder maak je verder kennis met hem.

  • 45 jaar
  • Waddinxveen
  • Waddinxveen
  • Hij/hem

Ik ben Jeroen Helbers, 44 jaar. Samen met Monique heb ik twee zoons, Sven en Ravi. Ik woon (met een kort uitstapje naar Boskoop) reeds 43 jaar in Waddinxveen. Mijn ouders zijn vanuit Rotterdam in Waddinxveen komen wonen en hebben hier een mooi assurantiekantoor opgebouwd. Ik ben opgegroeid in een echt ondernemersgezin en ik heb later ook 11 jaar mijn eigen bedrijf in Waddinxveen gehad. In 2012 heb ik mijn bedrijf verkocht en momenteel ben ik werkzaam als senior marketeer bij een groot bedrijf. Ik ben altijd actief geweest in het verenigingsleven in de muziek, de sport en bij scouting. En zowel als lid als als trainer en scoutingleider. Mijn kinderen groeien nu op in Waddinxveen en gaan hier naar school, sport en scouting. Ik vind het belangrijk dat iedereen die in Waddinxveen woont – en komt wonen zich thuis voelt. En daarom wil ik graag iets bijdragen aan de ontwikkeling van Waddinxveen. Als groeigemeente in de randstad staan wij voor grote uitdagingen op het gebied van evenwichtige woningbouw en meegroeiende voorzieningen. Daarnaast hebben wij ook een grote verantwoordelijkheid om de toekomstige generaties kans te geven op een schone en leefbare woonomgeving. Ik wil mij inzetten om in de gemeenteraad voor iedereen die in Waddinxveen woont, werkt of onderneemt, zowel nu als in de toekomst een levendige, schone en vrije gemeente te creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Er zijn overal wel leuke plekken in de gemeente te vinden. Maar de fijnste plekken zijn toch wel de plekken waar je de leukste tijd hebt meegemaakt. Voor mij zijn dat dan de buurt rond Willem de Rijkelaan, waar ik ben opgegroeid. Het clubhuis van Scouting Sint Victor waar ik Monique en veel vrienden ben tegengekomen. Heerlijk wandelen of hardlopen in het Weegje, Bentwoud of Gouwebos is ook erg fijn. Daarom zijn ook dat favoriete plekken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Waddinxveen heeft een ideale ligging: centraal in de Randstad. Cultuur in de buurt en mogelijkheden om snel in de stad, het bos of op het strand te komen. Waddinxveen groeit snel, maar heeft een grote uitdaging om dit duurzaam en evenwichtig te doen. Er moeten genoeg faciliteiten en ruimte voor wonen en ondernemen zijn. Dit alles moet in balans zijn met een groene en fijne leefomgeving. Hier wil ik mij dan ook voor inzetten.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Naast inzetten voor een groene en duurzame gemeente waarin ruimte is voor wonen en ondernemen, wil ik mij inzetten voor:
  • Een sterke levendige gemeente heeft behoefte aan innovatieve ondernemers die inwoners kunnen verassen en alles kunnen bieden wat ze nodig hebben. Ondernemers hebben daarvoor een duidelijke, faciliterende gemeente nodig die ruimte biedt aan hun initiatieven. Ik wil mij inzetten om alle ondernemers een gelijke kans te bieden samen met Waddinxveen te groeien.
  • De jeugd heeft de toekomst en heeft een plek nodig om te leren, te groeien en zich te ontwikkelen. Ontwikkelen doe je niet alleen op school, maar ook in je vrije tijd, met buitenpelen, uitgaan en in het sport en verenigingsleven. Op al deze gebieden is nog genoeg werk te verrichten.
  • Participatie is een moeilijk thema. Inwoners voelen zich niet altijd gehoord. Als we evenwichtig willen groeien naar een gemeente waar iedereen zich thuis voelt is communicatie tussen inwoners, gemeente van levensbelang. Apps en platforms als Waddsup en Fixie kunnen helpen om meningen te vragen en te uiten. En om zaken snel te regelen, maar ze moeten wel juist ingezet worden. De menselijke maat moet hierin nooit uit het oog verloren worden. Ik wil mij graag inzetten voor een gemeente die inwoners hoort en participatie prioriteit geeft.

Wat is je favoriete boek (en waarom

Het laatste boek wat ik daar heb gelezen is Het Paulus Labyrint van Jeroen Windmeijer. Mijn all time favoriet is toch wel ‘In de ban van de ring’, van Tolkien. De manier hoe hij zijn verhaal beschrijft met inspiratie uit de geschiedenis is onnavolgbaar.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het laatste concert wat ik bezocht heb, is door corona, alweer enige tijd geleden. Maar dat was een concert om niet snel te vergeten. Het was met een aantal vrienden naar Rammstein in de Kuip in Rotterdam. Een geweldige show! Ik ga graag naar de het theater, concerten en festivals voor de gezelligheid, maar de creativiteit van anderen zorgt ook dat je eigen creativiteit weer aangewakkerd wordt.