Dieuwke Mulder

Dieuwke Mulder - Beeld: D66 Waddinxveen

Dieuwke is sinds 2020 secretaris van het bestuur van D66 Waddinxveen. Ook is zij actief als fractieondersteuner. Maak hieronder kennis met haar.

  • 42 jaar
  • Lopik
  • Waddinxveen
  • Zij/haar

Sinds 2019 ben ik actief betrokken bij D66 als fractieondersteuner en bestuurslid. Ik voelde namelijk heel sterk dat als je verandering wilt, je daar ook zelf een bijdrage aan mag leveren.

Graag wil ik mij de komende periode inzetten voor meer groen in de omgeving, goede huisvesting voor scholen, en goede voorzieningen (zoals een bibliotheek en zwembad) in onze groeiende gemeente.

Als oud-leraar en moeder heb ik een natuurlijke interesse in het onderwijs en vind ik gelijke kansen voor kinderen en jeugd belangrijk. Als zelfstandig ondernemer vind ik ook dossiers als financiën en economie erg leuk om mij verder in te verdiepen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in Waddinxveen is het Warnaar Plantsoen. Dit prachtige stukje groen ligt midden in het centrum en er is zeer regelmatig iets leuks te doen. Als vrijwilliger ben ik ook actief voor Dierendal dat natuurlijk in het Warnaar Plantsoen ligt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Waddinxveen is een groeiende gemeente die de komende periode veel vraagstukken zal krijgen over de bereikbaarheid, wonen, duurzaamheid en groen. Waddinxveen heeft behoefte aan een lange termijn visie op deze grote dossiers waarin creatief moet worden nagedacht om tot de beste oplossingen te komen voor de inwoners.

Ook denk ik dat het belangrijk is om als mens open te staan voor anderen. Dit zodat Waddinxveen een veilig thuis is voor iedereen die hier wil wonen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Voor Waddinxveen zou ik graag het groene karakter van de gemeente willen behouden. Dit omdat natuur noodzakelijk is om te kunnen ontspannen en sporten.
  • Er dienen voldoende, betaalbare woningen beschikbaar te zijn.
  • De kinderen zijn de toekomst, daarom wil ik mij graag inzetten voor goede huisvesting voor de scholen. Ook mag er in Waddinxveen veel meer te doen zijn voor kinderen en vooral ook tieners.

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is het gedachtengoed van D66 heel belangrijk. Het feit dat je de vrijheid hebt om keuzes te maken als het goed gaat, maar dat er hulp beschikbaar en geregeld is als het nodig is, dat spreekt mij zeer aan.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Aangezien ik een eigen boekhandel heb, lees ik heel erg veel. Ik ben voornamelijk fan van Young Adult literature. Het boek dat op mijn nachtkastje ligt is op dit moment The Lost Apothecary.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Mijn laatste bioscoopbezoek was aan K3 Dans van de Farao, samen met mijn man en dochter. Mijn laatste concert was Anneke van Giersbergen in 013.