Brabant in Europa!

Wat betekent het om als Brabander ook Europeaan te zijn? In aanloop naar de Europese Verkiezingen organiseert D66 Goirle een bijeenkomst over Brabant in Europa. Ook Tilburgse leden zijn welkom op op deze interessante avond.

Hoe wereldgebeurtenissen ons beïnvloeden

Onze Europese identiteit is een terugkerende vraag, vooral tijdens crisistijden. De komende jaren wil de EU tot een gezamenlijke visie komen over haar eigen waarden en identiteit. Het debat kent al een lange voorgeschiedenis en vormt een uitdaging voor Europese en nationale en lokale politici.

Wat is Europa voor jou?

Identiteit hangt sterk samen met onze afkomst en de omgeving waar we vandaan komen. Welke elementen van de Europese identiteit ervaren we als ‘van hier’ en kunnen we relateren aan Brabant? Wat betekent het om als Brabander ook Europeaan te zijn en op welke manier kunnen we in Europa tot een rechtvaardige integratie komen? Niet kijken naar tegenstellingen, maar hoe doen we het samen? En welke eigen missie zou je willen vormgeven?

In gesprek over een Europese identiteit

Om 19:30 uur ontvangen wij Afke Groen, een van de auteurs van 14 missies voor Europa, Joris Melman, een man met een missie en onze special guest uit het Europees parlement.
Zij nemen ons mee in een gesprek over onze gezamenlijke Europese identiteit. Deze avond is vrij toegankelijk, maar aanmelden via [email protected] wordt gewaardeerd.