Jantine Klasema verkozen met voorkeurstemmen

D66 in Smallingerland met Roy Postma en Jantine Klasema in de raad

De Drachtster fractie van D66 zal komende jaren bestaan uit Roy Postma (26) en Jantine Klasema (28). Dat is het resultaat van de verkiezingen van de gemeenteraad in Smallingerland. Jantine Klasema heeft een prachtig aantal voorkeurstemmen van 433 weten binnen te halen en dat betekent dat ze is verkozen. 
 
Jantine Klasema is blij en stiekem ook wel een beetje trots: “Ik ben dankbaar en blij met de stemmen die ik heb gekregen. Met 433 voorkeurstemmen heeft de gemeente veel vertrouwen in mij uitgesproken, daar ben ik trots op.” Fractievoorzitter Roy Postma is ook heel blij met het resultaat: “De minsken binne dúdlik west en woenen graach in frou yn ús fraksje. Ik bin bliid dat Jantine har sit ynnimme sil en ha d’r betrouwen yn dat se Smellingerlân wer in stukje better meitsje sil kommende perioade”. Naast de raadsleden nemen nieuwkomer Jildert Oppedijk en vertrouwd gezicht Sjirk Bruinsma de taak van fractievertegenwoordiger op zich. 
 
Het team van D66 is er de komende periode helemaal klaar voor om te werken aan de belangrijke onderwerpen onderwijs, klimaat en wonen. We werken graag samen met andere partijen die deze onderwerpen een stukje verder willen helpen. Komende dinsdag is de duidingsbijeenkomst waarbij partijen zich uitspreken over het vervolg van de formatie in Smallingerland.