Jantine Klasema

Jantine Klasema - Beeld: Ricardo Postma, NZK Visuals te Drachten

Hoi! Mijn naam is Jantine Klasema.

  • 30 jaar
  • Leeuwarden
  • Drachten
  • Zij/haar

Momenteel woon ik met mijn man en hondje in de prachtige wijk de Drait, waar we in 2021 echt ons droomhuis hebben gekocht. Daarvoor woonde ik een aantal jaren in Leeuwarden, maar ik heb eigenlijk mijn hele jeugd in Drachten gewoond. Ik ging daar naar het Liudger en heb daarna nog even Art & Design gedaan op het Friese Poort. Toen ik naar Leeuwarden verhuisde heb ik daar de opleiding tot docent Nederlands gevolgd. Daarna heb ik meerdere opleidingen tot yogadocent gevolgd. Momenteel werk ik in Harlingen op een middelbare school, waar ik Nederlands geef maar ook werkzaam ben als coach en mentor. 
 
In mijn vrije tijd was ik al jong geïnteresseerd in de politiek. Dat werd dan ook vroeg al mijn hobby. Vele zaterdagavonden heb ik besteed aan het doorspitten van partijprogramma’s en standpunten van partijen. Naast politiek houd ik erg van schrijven (een aantal jaar geleden kwam mijn eerste boek Hartsgetijden uit) en doe ik graag aan yoga. Wil je meer over mij weten? Check dan gerust mijn social media! Dan vertel ik jullie nu eerst hieronder graag over mijn plannen voor Smallingerland. Het is tijd voor meer vrouwen in de politiek!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De parken in de gemeente! Ik vind het heerlijk om hier lekker samen met mijn man en hondje te lopen en verwonder me eigenlijk iedere keer hoe mooi en groen onze gemeente is. Wat mij betreft maken we dit nóg mooier. Hoe leuk zou het zijn als je van de ene kant naar de andere kant van Drachten kunt lopen tussen de bomen?

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wat mij betreft is dat idee ook meteen een kans. Daarnaast zet ik me graag in voor de ondernemers in onze gemeente. Zij zorgen ervoor dat Smallingerland bruist! Laten we ze helpen en ondersteunen waar nodig. Tot slot zie ik graag dat we ons inzetten voor een gezonde gemeente en een gezonde levensstijl zoveel mogelijk stimuleren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • meer groen in de gemeente;
  • een modernere aanpak wat betreft wonen en ondernemen (meer vrijheid);
  • leegstand in het centrum aanpakken.