Roy Postma

Roy Postma, lijsttrekker. - Beeld: Ricardo Postma, NZK Visuals te Drachten

Roy Postma dus, aangenaam!

  • 27 jaar
  • Drachten
  • Drachten
  • Hij/hem

Ik woon sinds 2021 in de prachtige wijk De Drait met vriend Martin. Daarvoor woonde ik in De Wiken en Drachtster Kompenije. Ik ben dus wel bekend in Drachten, zo ging ik er naar school. Eerst naar het It Heechhôf en daarna naar de VHS. Ik sloot mijn middelbare schooltijd af aan het Drachtster Lyceum, waar ik de havo deed.

Ik studeerde bestuurskunde, eerst in Leeuwarden en daarna de juridische master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tegenwoordig werk ik bij de gemeente Heerenveen op Economische Zaken. In mijn vrije tijd gaan we vaak een weekendje weg of maak ik een road trip naar onontdekte plekjes op de wereld. Daarbij kun je denken aan Iran of de Pamir Highway in Centraal-Azië, check mijn Instagram als je benieuwd bent hoe dat ging. Maar lees snel verder over mijn plannen met de gemeente Smallingerland!

Waarom wil je in de gemeenteraad?

Makkelijk antwoord: Om Smallingerland beter te maken. Ietsje uitgebreider antwoord is dat ik denk dat we meer huizen nodig zijn, of omdat ik vind dat er meer verduurzaamd moet worden. Of wat dacht je van meer parken in de gemeente? Ik vind het belangrijk dat we een goede plek hebben om te wonen en af en toe ook te ontspannen. Daar horen goede voorzieningen en winkels bij. Daar zet ik mij voor in!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De Lelylijn. Zodra die er komt krijgen wij toegang tot de randstad en ook verbindingen met Scandinavië.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • meer woningen in de gemeente;
  • het moet makkelijker worden om te isoleren en te verduurzamen;
  • meer snoeien van het gemeentelijk plantsoen

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is D66 je vrij voelen, maar ook elkaar vasthouden als het nodig is.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Smalle Ee. Heel veel leuke herinneringen aan het schattige strandje. Samen met vrienden de zomer door is heel fijn. Tot ’s avonds laat is het heerlijk vertoeven in het prachtige stukje Smallingerland. Fietsend, met het bootje. Heerlijk hoor!

De laatste roadtrip maakte ik in de zomer van 2021 naar Bosnië en Herzegovina. Een prachtig onontdekt land met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Dat is zeker de moeite waard. Oh, en heerlijk eten hebben ze daar. Aanrader!

Roy Postma

Praat mar Frysk hear!

Roy Postma, fractievoorzitter D66. Bel, app of mail mij als je meer vragen hebt. Mijn telefoonnummer is 06-30375985 en het e-mailadres is [email protected].