Paul van Meenen D66-lijsttrekker Eerste Kamer

Paul van Meenen is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezing in 2023. Op dit moment is Van Meenen Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder voor de partij.

De leden van D66 konden zo’n anderhalve week hun stem uitbrengen in deze verkiezing. Huidig senator Carla Moonen en Paul van Meenen waren kandidaat. Partijvoorzitter Victor Everhardt: “Het is mooi dat we een keuze hadden uit twee zeer gemotiveerde kandidaten. We hebben een zichtbare campagne gezien door het hele land.”

Paul van Meenen

“Graag wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk terug op een mooie campagne. Ik bedank Carla voor de vele debatten in het land. Ik zie het als een grote opdracht om in de Eerste Kamer verder te bouwen aan onze idealen. Met politieke kalmte en inhoudelijke scherpte. Ik zie ernaar uit de komende tijd te werken aan een groot en divers team op de kandidatenlijst. En ik heb er zin in samen met jullie campagne te gaan voeren voor de Provinciale Statenverkiezing.”

Carla Moonen

“Ik wil Paul feliciteren met zijn overwinning. En heb er vertrouwen in. Het was een inspirerende campagne. Ik heb genoten van de mooie gesprekken met leden door het hele land. Meer dan 40% van de stemmen halen is voor mij overweldigend. En ik zie uit naar een mooie campagne voor de Provinciale Staten.”

Sigrid Kaag

“Ik feliciteer Paul van harte. Ik verwelkom hem als nieuwe lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezing, als opvolger van Annelien Bredenoord aan wie wij veel dank verschuldigd zijn voor haar werk. Paul is een ervaren volksvertegenwoordiger, en een echte partijman die overal in het land graag gezien is. Onze nieuwe onderwijsvisie schreef hij niet vanuit Den Haag, maar in gesprek met leraren, scholieren, ouders en D66’ers door het hele land. Ik heb veel vertrouwen dat hij op deze manier ook zijn werk in de Senaat zal voortzetten. Ook wil ik Carla bedanken voor haar kandidatuur. Zeer betrokken en vanuit de inhoud voerde zij een mooie campagne.”

Over de verkiezing

Traditioneel organiseert D66 interne verkiezingen voor het samenstellen van kandidatenlijsten. Eerst kiezen de leden een lijsttrekker. Vervolgens de rest van de kandidatenlijst. D66’ers kunnen zich nog tot 17 oktober kandideren voor de Eerste Kamer. Daarna vindt er een interne verkiezing plaats. Inmiddels zijn ook de 12 provinciale lijsttrekkers gekozen.