Jaarlijkse Boris Dittrich Lezing in teken van transgendergeschiedenis

Hoe vrij ben je als je niet overal jezelf kunt zijn als transgender persoon? Ook in 2020 is het nog steeds belangrijk ons deze vraag te blijven stellen.

Op Coming Out Dag geeft Alex Bakker, historicus en auteur van het boek ‘Transgender in Nederland’, de jaarlijkse Boris Dittrich Lezing.

Transgendergeschiedenis

Er is nog steeds weinig geschreven over de geschiedenis van LHBTI’ers in Nederland. Juist om een toekomst te bouwen moeten we ons verleden kennen.

Historicus Alex Bakker beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen – van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen – zelf aan het woord.

Op Coming Out Dag geeft hij de jaarlijkse Boris Dittrich Lezing over dit belangrijke onderwerp. D66-senator Boris Dittrich verzorgt de inleiding.

Boris Dittrich Coming Out Dag Lezing

  1. Zondag 11 oktober
  2. 16.00 uur
  3. Online via Zoom

Jaarlijkse lezing door Pride66

Al enkele jaren organiseert Pride66, het regenboognetwerk van D66, op Coming Out Dag de Boris Dittrich Lezing. Dit jaar doen zij dat digitaal. Zowel als lid als niet-lid kun je je aanmelden voor het online evenement. Na je aanmelding krijg je de link voor de Zoom-bijeenkomst toegestuurd.