Stijn Warmenhoven

Bekijk de video van Stijn

Beeld: Stijn Warmenhoven

Ik stel mij kandidaat omdat ik de stem van jongeren wil vertegenwoordigen in de politiek. Afgelopen jaren is het erg duidelijk geweest dat de stem van jongeren (bijna) niet gehoord wordt in de Nederlandse politiek. Jongeren waren ontevreden over het beleid wat hun aangaat. Deze Jongeren gingen hiervoor zelfs de straat op (klimaat, leenstelsel, BLM, etc.). Deze jongeren eisten eigenlijk allemaal hetzelfde; namelijk meer inspraak in het beleidsproces. Ik wil deze stem van de jongeren zijn. Ik wil mijn generatie vertegenwoordigen in de politiek.

Ikzelf merk namens mijn ervaringen en feedback die ik daarop kreeg met YouthforClimateNL, dat ik een prima vertegenwoordiger kan – en ook wil zijn. Als student weet ik precies wat voor problemen mijn generatie heeft. Het gaat dus niet alleen om mijn eigen ervaringen maar juist ook die van mijn generatiegenoten. Ik heb heel veel zin om de discussie aan te gaan met zoveel mogelijk jongeren in heel Nederland. Van deze discussies wil ik leren en de kernpunten daarvan meenemen voor het werk als Kamerlid.

Mijn doel is altijd al geweest om het gesprek aan te gaan en te verbinden in plaats van te verdelen. Ik zal altijd oproepen tot samenwerking. Ik schreef een brief over hoe de jongeren samen met de ouderen de verbintenis moesten zoeken en samen naar oplossingen moesten kijken. In de troonrede werd deze brief de ‘kern van prinsjesdag’ genoemd. Zoals in de troonrede stond: perspectief voor de toekomst begint altijd in het hier-en-nu. Dat is de spiegel die de volwassenen van morgen voorhouden aan de volwassenen van vandaag.

Wat mij veelal inspireert en motiveert zijn de Nederlandse jongeren zelf. We staan op het keerpunt van een nieuwe progressieve politieke generatie waar ik mij meer dan graag voor wil inzetten.

  1. Woonplaats: Den Haag
  2. Leeftijd: 19 jaar
  3. Studie: Geschiedenis

Klimaat, Onderwijs, Participatie en Gelijkheid.