Steun ons en help Nederland vooruit

Stientje van Veldhoven

Fractiesecretaris

43 jaar

Rijswijk (ZH)

Stientje van Veldhoven (1973) is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie. In 2011, 2012 en 2014 is zij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar.

Deze periode maak ik werk van meer energiebesparing voor particulieren en bedrijven, meer bescherming van onze natuur en meer hergebruik van grondstoffen. Dat zorgt voor banen en is goed voor onze duurzame concurrentiepositie. Verder wil ik dat de treinreizigers zo min mogelijk last hebben van problemen op het spoor en zie ik erop toe dat er niet wordt bezuinigd op wegen waar het voor de automobilist het meest oplevert.

Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt brachten mij naar het Europees parlement. Daar zag ik voor het eerst “politiek in de praktijk”, en het heeft me niet meer losgelaten. Na een aantal jaren bij het ministerie voor Economische Zaken werd ik diplomate in Brussel, waar ik voor Nederland onderhandelde over Europese wetgeving. Bij de Europese Commissie werkte ik een aantal jaren aan het versterken van het Europese onderzoeksbeleid, waarna ik terugkeerde bij Economische Zaken, als leidinggevende, voor ik in 2010 verkozen werd in de Tweede Kamer.

Portefeuilles

Energie & Klimaat; Milieu; Spoor; Buitenlandse Handel; Ontwikkelingssamenwerking

Meer van Stientje van Veldhoven
D66 biedt kansen voor iedereen en durft het eerlijke verhaal te vertellen, met aandacht voor verduurzaming, economische groei en hervormingen.
- Stientje van Veldhoven