Blijf op de hoogte!

Steun ons en help Nederland vooruit

Stientje van Veldhoven (1973) is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamer voor D66. In 2011 en 2012 is zij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar. In 2014 is Stientje verkozen tot het duurzaamste Tweede Kamerlid.

Deze periode maak ik werk van minder luchtvervuiling, meer energiebesparing voor particulieren en bedrijven, meer bescherming van onze natuur en meer hergebruik van grondstoffen. Dat zorgt voor banen en is goed voor onze duurzame concurrentiepositie. Verder wil ik dat de treinreizigers zo min mogelijk last hebben van problemen op het spoor en zie ik erop toe dat we investeren in echte bereikbaarheidswinst; dus  niet in loze kilometers asfalt. Daarnaast zorg ik ervoor, dat we ons geld voor ontwikkelingssamenwerking inzetten op het investeren in de rechten van vrouwen en meisjes wereldwijd. Daarnaast zet ik me in voor een eerlijke en duurzame handel met ontwikkelingslanden.

Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt brachten mij naar het Europees parlement. Daar zag ik voor het eerst “politiek in de praktijk”, en het heeft me niet meer losgelaten. Na een aantal jaren bij het ministerie voor Economische Zaken werd ik diplomate in Brussel, waar ik voor Nederland onderhandelde over Europese wetgeving. Bij de Europese Commissie werkte ik een aantal jaren aan het versterken van het Europese onderzoeksbeleid, waarna ik terugkeerde bij Economische Zaken, als leidinggevende, voor ik in 2010 verkozen werd in de Tweede Kamer.

Portefeuilles

Energie & Klimaat; Gaswinning; Circulaire economie

Meer van Stientje van Veldhoven
We hebben maar één aarde. En die biedt genoeg voor al die mensen die er willen wonen- mits we onze economie schoner, sterker en slimmer maken. Warme geïsoleerde huizen, schone energie, elektrische auto's. Een grote uitdaging, maar vooral ook een grote kans! Daar wil ik me weer vol energie voor inzetten.
- Stientje van Veldhoven