Sjoerd Warmerdam

Beeld: D66

Sjoerd Warmerdam is sinds juni 2023 lid van de Tweede Kamer voor D66 en woont in Amsterdam.

  • 36 jaar
  • Amsterdam
  • Hij/hem

 
“Nothing about us, without us.” – Sjoerd Warmerdam
 
Deze Amsterdammer gelooft in de eigen kracht van mensen en dat zij zelf vaak het beste weten wat nodig is. Hier werd hij in bevestigd tijdens zijn vorige baan als directeur bij het ministerie van Sociale Zaken, waar hij erop toezag dat Oekraïense vluchtelingen in Nederland snel aan het werk konden. Hij vroeg vluchtelingen om hierbij zelf aan de knoppen te zitten. Hun inzichten bleken onmisbaar. In de Kamer wil hij op deze manier doorwerken. Als woordvoerder participatiewet wil hij bijvoorbeeld een stem geven aan mensen met een arbeidsbeperking, en op het gebied van pensioenen moeten jongeren ook kunnen meebeslissen.
 
Daarnaast gaat hij zich in de Kamer inzetten voor gelijkheid. Voor Sjoerd is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Hij ziet dat de samenleving verhardt en dat mensen niet meer naar mensen willen luisteren die anders denken of zijn dan zijzelf. Hier wil Sjoerd verandering in brengen. Zodat alle mensen de vrijheid hebben om keuzes te maken over hun eigen leven en hun gezinsvorm. Want we zijn alleen écht vrij als we dat samen zijn.

Sjoerd is geboren en getogen in Den Haag, maar verliet deze stad al op zijn achttiende voor Amsterdam. Hier heeft hij in de gemeenteraad van D66 gezeten, waar hij zich inzette voor onder andere de gezondheid van Amsterdammers. Mocht je hem ooit wakker moeten maken, dan met een ontbijtje op bed met Barack Obama én Michelle Obama.