Sjoerd Warmerdam

Sjoerd in 66 seconden

Kandidaat Tweede Kamerlid. - Beeld: Sjoerd Warmerdam

Kandidaat-Kamerlid
Nr. 29

Ik wil een paradijsvogel als politicus. Ik wil een politicus die voor zijn zoontje en voor alle soortgelijke kinderen vecht om ook voor de wet een familie te zijn. Een politicus voor wie het lerarentekort betekent dat zijn kind in Amsterdam Nieuw West niet naar school kan. Ik wil een politicus die de namen van al zijn voormalig hulpverleners door elkaar haalt. Die veel fouten heeft gemaakt en ervan leert. Ik wil een politicus die echt sorry zegt. Een politicus die huilt bij het lezen van de krant, ook in een volle trein. Die na bijna 10 jaar nog steeds boos is, omdat zijn moeder niet zelf haar einde mocht kiezen. Een politicus die dalen zag en bergen beklom. Ik wil een politicus die juist op het podium zichzelf is. Die bij elk initiatief vraagt wie meedoet, omdat samen altijd beter is dan alleen. Ik wil een politicus voor wie vrijzinnigheid niet gaat over feestjes en festivals, maar over zichtbaar jezelf kunnen zijn. Ik wil een politicus die ondanks alles altijd blijft dansen.

Ik ben Sjoerd Warmerdam. En ik denk het D66 Kamerlid van de toekomst te zijn. D66 heeft meer vrijzinnigheid nodig, juist nu. Hoe kan het dat een partij met zulke vooruitstrevende ideeën wordt gezien als een partij van consultants? Dat moet anders. Met mijn vrijzinnige zelf (het persoonlijke is immers politiek!) zorg ik voor een nieuw geluid.

Wees niet bevreesd, u mag van mij inhoud, ervaring en kennis verwachten. Opgeleid als antropoloog en diplomaat, met ervaring in Nepal, New York en Nederland wil ik mij inzetten voor onze progressieve kroonjuwelen van nu: zelfbeschikking, vrijwillig levenseinde, emancipatie, internationale samenwerking en cultuur. Als Kamerlid zal ik altijd samenwerking zoeken voor mijn plannen. Fuck ‘portefeuillehouder’ en ‘mijn dossier’: samen successen vieren laat ons gezamenlijk succes groeien!

Let’s rock this Party.

Meer over Sjoerd Warmerdam

  1. Woonplaats: Amsterdam
  2. Leeftijd: 33 jaar
  3. Beroep: Manager Toetsingscommissie Euthanasie en adjunct directeur Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg

Expertises

Euthanasie en levensbeëindiging, Ontwikkelingssamenwerking, Emancipatie, Kunst en Cultuur

Bekijk onze plannen voor Nederland