Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Rens Raemakers (1991) is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66.

“Ik ben een politiek dier. Als 10-jarige jongen wist ik al precies wat ik wilde worden: Tweede Kamerlid. De Tweede Kamer is de plek waar het debat nooit stopt. De Kamer is het hoogste wetgevende orgaan van Nederland en zij controleert de macht. Het Kamerlidmaatschap was voor mij dan ook een droom die uitkwam. En dat al op mijn 25ste!

Voordat ik naar Den Haag kwam, was ik drie jaar D66-raadslid in de Midden-Limburgse gemeente Leudal. De ervaring uit de lokale politiek komt nu erg van pas bij de invulling van mijn portefeuilles aangaande Jeugdzorg en Participatiewet.

Ik streef ernaar om jongeren en politiek te verbinden. Naast het afleggen van werkbezoeken en het organiseren van spreekuren, wil ik veel in contact zijn met scholen en jeugdinstellingen en jongeren uitleg geven over de politiek. Ik vind het enorm belangrijk dat jongeren, dé toekomst, het gevoel hebben gehoord te worden in de Tweede Kamer.”

Portefeuilles

Curatieve zorg; Jeugdzorg / Jeugdcriminaliteit; Participatiewet; Armoede- & schuldenbeleid

Meer van Rens Raemakers
Ik wil het vertrouwen van mensen winnen. In Limburg. In heel Nederland. Door taboes op de arbeids- en woningmarkt te doorbreken en te zorgen dat alle generaties en alle regio’s gelijke kansen krijgen.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48