Loes ten Dolle

Loes in 66 seconden

Kandidaat Tweede Kamerlid. Beeld: Loes ten Dolle

Als fractievoorzitter voor D66 Winterswijk heb ik mij de afgelopen jaren met veel plezier mogen inzetten voor D66 in een grensgemeente. Een gemeente waar ik elke dag in een klein Europa leef. Hierbij heb ik mij succesvol ingezet voor het behoud van het streekziekenhuis, verschillende initiatiefvoorstellen binnengehaald en vele jongeren betrokken bij de politiek. Ik vind het een grote eer om mij te mogen kandideren voor het Tweede Kamerlidmaatschap.

Ik wil mij kandideren voor D66, omdat als ik een politieke arena binnenstap, ik er zal staan met ongelofelijk veel energie en incasseringsvermogen. Door mijn ervaringen als stagiair bij de Eerste Kamerfractie, medewerker van D66 Provinciale Statenfractie en als fractievoorzitter van D66 Winterswijk heb ik een goede politieke sensibiliteit opgebouwd. Ik ga met daadkracht te werk en weet mij in korte tijd stevig vast te bijten in dossiers. Hierbij wil ik altijd ook een stem zijn van de buiten stedelijke gebieden.

Ik heb grote discipline opgebouwd door mijn ervaringen op de dansacademie. Ook mijn werk binnen de gevangenis heeft mij geleerd dat diplomatie soms de oplossing is, maar dat alleen duidelijke keuzes en een eerlijk antwoord altijd het beste zijn. Dit neem ik mee in mijn politieke werk, waar ik altijd de verbinding zoek met betrokkenen en hierbij zowel de voor- als tegenstanders betrek. Als ik gekozen word, zit ik er niet alleen voor diegene die op mij gestemd hebben, maar voor alle Nederlanders.

Kortom, ik wil kiezen wat juist is boven wat leuk, snel of gemakkelijk is. Ik ga voor lef boven gemak!

  1. Woonplaats: Winterswijk
  2. Leeftijd: 25 jaar
  3. Beroep: Fractiemedewerker D66 Gelderland, Fractievoorzitter D66 Winterswijk

Justitie, Criminaliteit en Veiligheid, Krimp en ziekenhuiszorg.