Loes ten Dolle

Loes in 66 seconden

Loes ten Dolle - Beeld: Mitchell Croes

“D66 weer een stevige stem en gezicht geven in de Achterhoek”, dat schreef ik in 2018 toen ik mij als jongste lijsttrekker ooit, in de gemeente Winterswijk kandideerde. In die vier jaar heb ik als fractievoorzitter gewerkt aan een sterke fractie om mij heen en een D66 stempel gedrukt op de Achterhoek. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want in 2022 verdriedubbelde D66 en behaalde haar hoogste zetelaantal ooit in de geschiedenis van Winterswijk. Met gevoel voor maatschappelijke kwesties en door dossiers snel in te duiken, wist ik D66 weer op de kaart te zetten.

Als fractievoorzitter van D66 in Winterswijk heb ik de afgelopen jaren bewezen de verbinding te kunnen maken en mij durven uit te spreken, ook als dit niet populair was. In korte tijd maak ik mij stevige dossiers eigen en ben ik de politieke strategische generalist die zich vastbijt in onderwerpen van natuur tot onderwijs en van zorg tot stikstof. Dit doe ik met daadkracht, lef en met inlevingsvermogen voor alle belangen. In mijn democratie voert niet de hardste schreeuwer, maar de inhoud de boventoon.

In de Achterhoek staat net als in veel regio’s de leefbaarheid onder druk, dat laat het rapport “Elke regio telt” ons zien. Als regionale kandidaat uit het agrarisch conservatieve Oosten ervaar ik dagelijks de ongelijkheid tussen de stad en het platteland. Waar het water letterlijk aan de lippen staat op plekken in Nederland tegenover de uitzonderlijke droogte in de Achterhoek, ervaar ik de gevolgen van klimaatverandering en onze kwetsbare natuur iedere dag. Ook in het onderwijs, met een dalend aantal leerlingen, zie ik elke dag de grote uitdagingen en kwetsbaarheid van de regio. Juist daar zie ik mogelijkheden voor meer verbinding tussen regio’s en de stad, met als gevolg één sterk Nederland.

  1. Woonplaats: Winterswijk
  2. Leeftijd: 28 jaar
  3. Beroep: Vakdocent legal bij ROC Graafschap College

Justitie, Criminaliteit en Veiligheid, Krimp en ziekenhuiszorg.