Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Ingrid van Engelshoven

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

53 jaar

Den Haag

Ingrid van Engelshoven (1966) is namens D66 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Al in haar studententijd was Van Engelshoven actief voor D66, als afdelingsvoorzitter van D66 Nijmegen. Ze werkte als beleidsmedewerker en fractiesecretaris bij de Tweede Kamerfractie. Van 2007 tot en met 2013 was van Engelshoven partijvoorzitter. Van 2010 tot en met 2017 was Van Engelshoven wethouder voor D66 in Den Haag. Daar maakte ze zich hard voor gelijke kansen in het onderwijs. Onder haar verantwoordelijkheid verdwenen zeer zwakke scholen in Den Haag.

In 2015 kreeg Van Engelshoven de Els Borst Inspiratieprijs, voor haar inzet om meer vrouwen in de politiek te krijgen.

Portefeuilles

MBO, Hoger onderwijs, Wetenschapsbeleid, Volwasseneducatie, Leraren (beleid en opleidingen), Cultuur, Monumenten, Emancipatie, DUO, Inspectie

Meer van Ingrid van Engelshoven