Hind Dekker-Abdulaziz

Hind in 66 seconden

Kandidaat Tweede Kamerlid. Beeld: Hind Dekker-Abdulaziz

Hind Dekker-Abdulaziz was van februari 2021 tot december 2023 Tweede Kamerlid voor D66.

  • 42 jaar
  • Bagdad
  • Utrecht

Het is meer dan twintig jaar geleden dat ik als vluchteling naar Nederland kwam, en vanaf dat moment wou ik erbij horen. Ik wou niet de “ander” zijn, beseffend dat ik dat natuurlijk gewoon was en nog steeds ben. Ik voel me ondanks naam en kleur gewoon Nederlander, en dat, dat gun ik iedereen. Nu, ruim twintig jaar later heb ik inmiddels twee kinderen gekregen, geboren in Nederland, en een Nederlandse voor-, en achternaam. Zij hebben vooralsnog niet in de gaten, dat ze eigenlijk ook de “ander” zijn en ik zou willen dat dát moment nooit komt.

Ik wil graag in de Tweede Kamer omdat ik een einde wil maken aan het woord allochtoon… of Nederlander met “migratieachtergrond”, want.. wat doet het er toe waar een Nederlander vandaan komt? Of waar één van zijn ouders geboren is? Mensen zijn mensen, en het is tijd, dat we mensen als mens en als volwaardige burger gaan behandelen. Institutioneel racisme is hardnekkig, en zolang we Nederlanders blijven verdelen in onze statistieken (die vervolgens overal voor gebruikt worden, denk aan de Leefbarometer en de zogenaamde zwarte en witte scholen), zal dit soort racisme nooit verdwijnen.

Het past bij D66 om dit probleem aan te pakken, en ik kan mijn eigen ervaring als mens, en als raadslid hierin bijdragen.