David Kuijper

David in 66 seconden

Kandidaat Tweede Kamerlid. Beeld: David Kuijper

D66 in 2020 straalt kracht en optimisme uit. Ik herken dit. Het is dezelfde energie van de groep mensen die in 1966 de beweging is begonnen en uiteindelijk een partij heeft gesticht. Het optimisme van de groep mensen die in 1994 D66 in het hart van ‘Paars’ bracht. Die daardoor met belangrijke hervormingen Nederland klaar maakte voor de toekomst waarin wij nu leven. Die mensen van D66 hielpen mee om de basis te leggen voor het welvarende en gelukkige Nederland dat nu in 2020 in de top tien van het World Happiness Report staat.

Ik ben nu 50 jaar en 32 jaar onafgebroken en met overtuiging lid van D66. Ik ben mijn loopbaan ooit begonnen als medewerker in de Tweede Kamerfractie van D66. Dit heeft mij gevormd. De energie en inspiratie die ik daar heb opgedaan ben ik nooit meer kwijtgeraakt. Openheid van geest, luisteren, nieuwsgierigheid en optimisme zorgden dat ik waardevol en effectief kon zijn tijdens mijn loopbaan in de Nederlandse diplomatieke dienst en bij de Wereldbank in Washington. En nu ook bij FMO, de Nederlandse Ontwikkelingsbank.
De komende verkiezingen vormen een moment waarop D66 weer het verschil kan uitmaken, juist omdat nu de bedreigingen van klimaatverandering, toenemende ongelijkheid en democratische erosie zo groot zijn. Ik herken het moment en ik wil mijn ervaring en vaardigheden inzetten voor het cruciale team dat vernieuwing en verandering kan vormgeven: de Tweede Kamerfractie van D66.  

  1. Woonplaats: Den Haag
  2. Leeftijd: 51 jaar
  3. Beroep: Manager Public Investment and Blended Finance, FMO

Buitenlandse Zaken (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking), Europa, Klimaat,
Democratisering en rechtsstaat en Openbaar Bestuur.