Christine Bel

D66 is er voor iedereen: voor mensen met pech, mensen over de grens en mensen van de toekomst!

Dat is de reden dat ik ooit lid werd van D66: individuele vrijheid en vertrouwen in mensen, met kansen voor iedereen. Omdat we geen wereld, geen Nederland willen, waar verdeeldheid de boventoon voert, maar een waar eenheid in diversiteit het uitgangspunt is.

Als Tweede Kamerlid draag ik graag bij aan een politiek die dit uitstraalt en mede mogelijk maakt. Ik wil graag meebouwen aan een Nederland dat werkt aan een duurzame toekomst; een gidsland voor de wereld.

Als raadslid heb ik politieke ervaring en kennis opgedaan van een breed scala aan onderwerpen. Als woordvoerder voor zowel financiën als o.a. armoedebeleid had ik als geen ander de uitdaging om een koel hoofd en warm hart te combineren en niet alleen datgene te doen wat nodig is, maar ook écht werkt.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij ingezet als raadslid, als fractievoorzitter en als verbinder in een, bewust, brede coalitie. De komende jaren wil ik, met de D66- fractie én de andere Kamerleden, mij inzetten voor de toekomst van Nederland in een veranderende wereld.

Een veranderende wereld, waarin bv. digitalisering niet meer is weg te denken. Digitalisering waarbinnen kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol speelt. Het is nu het moment om ervoor te zorgen dat kunstmatige intelligentie ten goede wordt ingezet. We willen dat niet overlaten aan de Google’s van deze wereld of China. Daarom is het van belang dat Europa haar rol pakt en Nederland kan en moet hierbij het voortouw nemen.

D66 heeft de afgelopen jaren laten zien dat kennis hiervan, juist voor politici, van groot belang is. Met mijn achtergrond in Kunstmatige Intelligentie weet ik waar kansen liggen én waar de bedreigingen liggen. Mede daarom kandideer ik mij als Tweede Kamerlid.

  1. Woonplaats: Delft
  2. Leeftijd: 48 jaar
  3. Beroep: Projectmanager Ministerie VWS, Fractievoorzitter D66 Delft

ICT, Privacy, Cybersecurity, Kunstmatige intelligentie, Digitale Overheid