Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Achraf Bouali (1974) is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66.

“Internationale ontwikkelingen treden tegenwoordig met gemak de woonkamer binnen met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt. We zien dat wat ergens anders in de wereld gebeurt direct invloed heeft op ons dagelijks leven. Alleen door samen te werken (ook in Europees verband) kunnen we in Nederland onze welvaart, welzijn en veiligheid garantstellen. Zeker voor een land als Nederland dat voor een groot deel van zijn welvaart afhankelijk is van buitenlandse handel. We betalen daarmee onze zorg, onderwijs en een goede leefomgeving. Juist nu in deze tijd waarin er een zekere somberheid lijkt te bestaan en er soms zelfs angst is voor het buitenland wil ik me juist in Nederland inzetten om onze belangen veilig te stellen. Het internationale denken en handelen zit in mijn DNA en ik wil dat blijvend inzetten voor ons land.

Er heerst momenteel ook een guur klimaat in Nederland als het gaat over diversiteit en de positie van minderheden in ons land. Daar voel ik me als Nederlands burger met een Marokkaanse achtergrond persoonlijk bij betrokken. Ik wil actief bijdragen aan het dichten van de kloof en het wederzijds begrip vergroten. Als jonge jongen met mijn bijzondere achtergrond heb ik veel tegenstellingen gezien en meegemaakt. Maar ik heb ook gezien dat je juist in Nederland de kansen hebt en krijgt om je als individu verder te ontwikkelen.”

Portefeuilles

Buitenlandse Handel; Ontwikkelingssamenwerking; Prostitutie & Mensenhandel

Meer van Achraf Bouali
Waar je ook geboren bent, wat je achtergrond ook is, ik wil dat iedereen in Nederland de kans krijgt zich te ontwikkelen. Nu is het moment om de kloof te dichten en het wederzijds begrip te vergroten. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48