Mary-Beth
Verolme-van Zoest

Beeld: André Korenhof

Even voorstellen

Ik woon nu tien jaar met veel plezier in de Krimpenerwaard. Na mijn geboorte groeide ik op in Sommelsdijk en tijdens mijn studie woonde ik vijf jaar in Breda. Mijn opa en oma woonden in Bergambacht, dus in mijn jeugd was ik hier veel te vinden. Ik voelde me er altijd thuis, met opa naar de paarden, bootje varen tussen het kroos. Ik wilde mijn eigen kinderen zo’n soort jeugd geven, dus ben ik na mijn studie naar Lekkerkerk verhuisd. Ik geniet nog iedere dag van de ons kent ons cultuur en de schoonheid van het landschap. Dit wil ik dan ook graag behouden in de toekomst.

Voor mij is het belangrijk dat we de Krimpenerwaard niet volbouwen, maar liefst zoveel mogelijk binnen de kernen zoeken naar ruimte en alleen bij noodzaak aangrenzend aan de kernen bouwen. Liever de hoogte in dan de weidsheid opgeven. Ik wil ook graag dat de gemeente zelf leidend is hoe we de Krimpenerwaard duurzaam maken. We zijn hierin ambitieus, we zien het graag met zonneweides i.p.v. torenhoge windmolens. Als er windmolens komen, dan liefst lage windmolens op het boerenerf. Het zou ook voor iedere inwoner mogelijk moeten zijn het huis te verduurzamen bijv. tegen leningen met een laag rentepercentage. Ik merk ook in mijn omgeving hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden. Dit moet anders. Dus ik wil me inzetten om vooral woningen te bouwen voor lagere en middeninkomens

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek is aan de dijk van Lekkerkerk, omdat je hier zo mooi over het water heen kijkt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zou graag zien dat er een plan komt voor hoe we zo snel mogelijk op een manier die financieel haalbaar is zo duurzaam mogelijk kunnen worden. Zodat mijn kinderen ook kunnen genieten van al het moois wat er op aarde is.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een centraal informatiepunt bij de gemeente waar je terecht kunt met vragen over verduurzaming van woning en bedrijf.
  • Ik zou graag zien dat er een plan gemaakt wordt, hoe we zo snel mogelijk zonder langdurige procedures woningen voor de lage en midden inkomens kunnen bouwen.
  • De stikstof problematiek is groot in Nederland. In de Krimpenerwaard moeten we hiermee aan de slag. Dit wil ik liefst in samenwerking met de boeren. Zij zullen de grootste omslag moeten maken en ik zou het fijn vinden als dit in samenspraak met ze gebeurd.

Wat betekent D66 voor jou?

Luisteren naar elkaar en samen tot een antwoord komen op belangrijke vraagstukken.

Contact met Mary-Beth

E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 06-15033638