Een vrije stad voor iedereen
Zichtbaar jezelf mogen en kunnen zijn is de basis voor geluk en ontplooiing. D66 wil dat in onze gemeente iedereen zichzelf kan zijn.
- Gemeente met voorbeeldfunctie De gemeente heeft hierin een voorbeeldfunctie, stimuleert ontwikkeling in de stad en verbindt verschillende partijen met elkaar. Door onderwijs, Village People, GGD, sportinstellingen, religieuze gemeenschappen, zorgorganisaties en andere organisaties in de gemeente met elkaar te verbinden, afspraken te maken en hen hierin te ondersteunen, boeken we vooruitgang.
- Lesprogramma’s We bieden lesprogramma’s aan voor scholen en sportverenigingen. Hiermee maken we voorlichting en bewustwording gemakkelijk.
- Kennisvergroting We bieden trainingen aan aan publieke dienstverleners, welzijnsorganisaties, bedrijfsleven, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Zo werken we aan het vergroten van kennis en sensitiviteit.
- Meldpunten en netwerken De gemeente informeert actief over het bestaan van netwerken en meldpunten voor discriminatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het breder bekend maken van het politienetwerk “Roze in Blauw”.
- Mentale zorg Wanneer je worstelt met je seksualiteit en je genderidentiteit is het belangrijk dat je ergens terecht kunt en steun vindt. We ondersteunen deze mentale zorg.
- Kwetsbare groepen We hebben aandacht voor kwetsbare groepen, zoals LHBTI+-vluchtelingen of -asielzoekers en mensen met een licht verstandelijke beperking, zodat ook zij steun vinden en zichzelf kunnen zijn.
- Platform Gekleurder Het platform Gekleurder ontwikkelen we door en versterken we door er maatschappelijke organisaties aan te koppelen.
- Oudere LHBTI’ers De oudere LHBTI’ers zijn vaak nog onzichtbaar. Ook op je oude dag moet je zichtbaar jezelf kunnen zijn. D66 wil ook de ouderen ondersteunen door met zorginstellingen in gesprek te gaan en hen te ondersteunen bij projecten als De Roze Loper.
- Genderneutrale communicatie en genderregistratie achterwege laten Het “in hokjes”-denken en -communiceren kan heel kwetsend zijn voor mensen. Om iedere inwoner aan te spreken, communiceren we in genderneutrale termen en registreren we niet op geslacht.