Een avond met Gunay Uslu

Beeld: Martijn Beekman / D66


Op 10 januari 2022 werd Gunay Uslu namens D66 benoemd tot staatssecretaris voor Cultuur en Media. Voor velen was zij een onbekende naam die met deze benoeming haar intrede deed in de politieke arena.

Voor deze benoeming promoveerde zij aan de UvA op de Turkse culturele geschiedenis, was zij docent cultuurwetenschappen aan diezelfde universiteit, werkte zij voor het Rijksmuseum, Allard Pierson en Amsterdam Museum, en was zij directeur bij Corendon. In haar nieuwe rol is zij onder andere verantwoordelijk voor het cultuur- en erfgoedbeleid, de bibliotheken en het omroepbestel.

Nu, anderhalf jaar na haar benoeming, ontvangen wij de staatssecretaris in Nijmegen en gaat oud wethouder van cultuur Henk Beerten met haar in gesprek over haar entree in de politiek, het beleid en de doelen voor de komende jaren.

Aan de orde komt hoe zij haar staatssecretariaat heeft ervaren, investeringen in cultuur en de toekomst van ons omroepbestel. Reserveren noodzakelijk Kaarten voor deze bijeenkomst, die georganiseerd wordt door D66 Rijk van Nijmegen.