Stop de heilloze strijd tegen groene energie

De klimaatdoelen raken steeds verder uit zicht. Dit is niet te tijd om verder te procederen tegen het klimaat met belastinggeld. Dit is tijd voor actie voor een duurzame toekomst.

Wat voor veel mensen logisch lijkt, moest in Ede de rechter aan de raad uitleggen. Als je beleid vaststelt, moet je je ook daaraan houden.
Daarom: als we de klimaatdoelen nu al niet halen, laten we niet nog meer belastinggeld op het spel zetten tegen duurzame energie.

Historische context

In 2018 stelde de raad de Routekaart Ede Energieneutraal vast. De klimaatdoelen, die Ede niet haalt en vooruitschuift. In 2019 stelde de raad de Wind- en Zonnewijzer vast met voorwaarden voor windmolens en zonnevelden.

Vervolgens komt iemand met een plan voor een zonneveld. Waarmee Ede eindelijk in de buurt komt vd klimaatdoelen en voldoet aan alle voorwaarden.
Wat doet de raad? Die stemt tegen. Politiek niet consistent. En voor de rechter reden om de Edese raad op de vingers te tikken.

D66: Nu doorpakken

Daarom zei raadslid Sam Elfvering vanavond namens D66 Ede: “When you’re in a hole, stop digging.” Ga aan de slag voor het klimaat in plaats van nog meer geld en tijd op het spel te zetten om groene plannen tegen te houden.