D66 Deventer juicht geplande verbeteringen bij Recycleplein toe

Het College van Deventer heeft uitgebreide maatregelen aangekondigd om de aanhoudende drukte bij het Recycleplein aan te pakken. Dit volgt op schriftelijke vragen gesteld door Oguzhan Akdemir, raadslid namens D66, die de lange wachttijden en onveilige verkeerssituaties op zaterdagen aan de kaak stelde.

Het College erkent de problematiek en heeft verschillende verbeteringen in het vooruitzicht gesteld. Op korte termijn wordt een drukte-indicator via de Circulus App en de website beschikbaar gesteld, waarmee bezoekers beter kunnen inschatten wanneer het minder druk is. Daarnaast zal een herinrichting van het terrein, inclusief de installatie van twee extra weegbruggen en een uitbreiding voor groenafval, binnen twee jaar worden gerealiseerd. Dit moet de doorstroming verbeteren en de wachttijden significant verminderen.

Bovendien overweegt het College om de openingstijden tot 16:30 uur te verlengen om de drukte beter over de dag te verspreiden. Deze aanpassing zou in 2024 doorgevoerd kunnen worden, zonder een verhoging van de afvalstoffenheffing voor dat jaar.

D66 Deventer, met Oguzhan Akdemir als woordvoerder op dit onderwerp, juicht deze plannen toe. “De toewijding van onze inwoners aan duurzaamheid en afvalscheiding verdient een faciliteit die efficiënt en toegankelijk is. Deze maatregelen zijn een stap in de juiste richting om het Recycleplein beter te laten functioneren,” aldus Akdemir.

De plannen van het College zullen de ervaring van de bezoekers verbeteren en bijdragen aan de duurzame doelstellingen van de stad. D66 blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en zet zich in voor verdere verbeteringen in toekomstige voorstellen.