Rik van Wijk

Beeld: Evert van der Worp

D66 Deventer kan voor meer inwoners van Deventer een rol pakken om samen met hen een beter, gezonder, duurzamer en inclusieve leefomgeving te creëren. Investeren in wonen, werken, onderwijs en duurzame leefomgeving is hierin nodig.    

  • 42 jaar
  • Sint Maarten (Nederlandse Antillen)
  • Deventer

Wat mij betreft zou ik mij willen inzetten om ook in Deventer een brede progressieve volkspartij neer te zetten, in lijn met wat Sigrid Kaag landelijk als richting aangaf. Daarbij spreekt de slogan uit de TK verkiezing mij aan: “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen”. Dit is waarom ik enthousiast word om mij in te zetten namens D66 in de Deventer gemeenteraad!

Motivatie

D66 Deventer kan voor meer inwoners van Deventer een rol pakken om samen met hen een beter, gezonder, duurzamer en inclusieve leefomgeving te creëren. Investeren in wonen, werken, onderwijs en duurzame leefomgeving is hierin nodig.  Wat mij betreft zou ik mij willen inzetten om ook in Deventer een brede progressieve volkspartij neer te zetten, in lijn met wat Sigrid Kaag landelijk als richting aangaf. Daarbij spreekt de slogan uit de TK verkiezing mij aan: “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen”. Dit is waarom ik enthousiast word om mij in te zetten namens D66 in de Deventer gemeenteraad!  
 
Veel gaat al goed, sommige zaken mogen nog beter. Door de fractie van D66 zijn een paar mooie resultaten in de afgelopen raadsperiode bereikt. We zijn de partij van de toekomst en vrijheid, maar tegelijkertijd was er dit jaar een bericht dat er een groep jongeren in Deventer dakloos zijn. Hoe kunnen we onze jeugd, onze toekomst, allemaal een dak boven hun hoofd en een perspectief op de toekomst geven? Dit is een van de zaken waar ik mij hard voor wil maken.  

Kansen

Deventer nog mooier, socialer en duurzamer maken! 

• Alle jongeren een toekomstperspectief: dat is met een dak boven hun hoofd én een baan/opleiding/startkwalificatie of andere duurzame invulling.
 
• Participatie van inwoners vergroten

• Inclusiviteit; iedereen telt mee!

“D66 Deventer kan voor meer inwoners van Deventer een rol pakken om samen met hen een beter, gezonder, duurzamer en inclusieve leefomgeving te creëren.”