D66 trekt streep door de twee reclamemasten A1

Op 22 maart heeft een raadsmeerderheid ingestemd met een motie van D66 (met GL en PvdA) om metershoge reclamemasten langs de A1 te weigeren. Er is historie geschreven.

Nieuwe inzichten niet negeren

Zeven jaar geleden was de Raad voorstander van de reclamemasten. Maar de wereld in inmiddels veranderd en daarom heeft D66 het initiatief genomen om hierop terug te komen. 
Nu blijkt dat de twee reclamemasten een significant effect hebben op natuur en milieu, op de verkeersveiligheid en veel hinder veroorzaakt voor inwoners, moeten we onszelf de vraag stellen of we de goede dingen nog doen. Nieuwe inzichten die we niet kunnen en mogen negeren. De reclamemasten zijn gewoonweg niet inpasbaar in het groenblauwe landschap van Deventer.

Nog weinig voorstanders

VVD GemeenteBelang en DeventerNu konden zich niet vinden in de strekking van de motie en stemden tegen. Daarmee hebben VVD, GemeenteBelang en DeventerNu de deur verder open gezet voor de komst van de reclamemasten. Van de rest van de partijen in de gemeenteraad kregen we volop steun om reclamemasten te weigeren. 
Kortom, een fantastisch winst voor de natuur, de biodiversiteit, de inwoners van Colmschate en Epse en de alle verkeersdeelnemers. Nu kunnen we met volle vaart verder naar een duurzaam, ecologisch en verkeersveilig Deventer. Want we doen het voor onze inwoners, voor onze natuur en voor de toekomstige generatie. 

Charlotte Schuiling 
Raadslid D66 en woordvoerder ruimtelijke ordening