Zorgen over voortgang bewaakte Fietsstallingen

Inzet op Fietsparkeren

D66 Deventer zet zich al jaren in voor beter fietsparkeren in het centrum en maakt zich zorgen over de voortgang en ook de realisatie van een bewaakte fietsenstalling. Want de voortgang is alles behalve voortvarend. Daarom hebben wij tijdens de najaarsbegroting van 2023 samen met de Groenlinks en VVD fracties weer aandacht gevraagd voor het dossier bewaakt fietsparkeren in de Binnenstad.

De behoefte aan meer bewaakte fietsenstallingen (naast de betaalde mogelijkheden in de Centrumgarage) in de binnenstad is groot en urgent. Nadat er in juli 2023 unaniem een motie is aangenomen door de raad, zijn er tot op heden nog geen zichtbare en concrete resultaten voor een bewaakte fietsenstalling waarneembaar. Wederom is het College van B&W hierbij opgeroepen, middels een motie, om voor 1 april 2024 met concrete voorstellen te komen voor het creëren van bewaakte fietsvoorzieningen in de binnenstad in de gemeente en inzicht te geven in de financiële consequenties. Verder roepen we het college om uiterlijk begin januari 2024 een tijdelijke voorziening betaald fietsparkeren te creëren nabij de binnenstad op (minimaal) één uitgaansavond van 17.00-23.00 uur en de kosten hiervan te betalen uit eerdergenoemde reservering van € 50.000. 
 
D66 Deventer houdt uiteraard dit dossier nauwlettend in de gaten en gaat er nog steeds van uit dat op 1 april 2024 er bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad zijn gerealiseerd.