D66 vraagt om plan van aanpak tegen leegstand en verloedering Bokkingshang

De aanblik

De aanblik van de Bokkingshang is treurigstemmend en Deventer onwaardig. Geheel los van de beperkt nog aanwezige raamprostitutie (dat vindt D66 prima), maakt de rij panden met de straatnummers 8 t/m 25 een verloederde en leegstaande indruk. Nu Deventer de Keizerstraat, de verschillende pleinen en straks ook de entree vanaf het Pothoofd (Sluiskwartier) en vanaf het pondje naar de Nieuwe Markt op orde heeft, is deze stadsentree hoognodig aan een opwaardering toe.

Schriftelijke vragen

We hebben daarom de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college:

1.    Wat is de actuele situatie voor de panden van nr 8 t/m nr 25 Bokkingshang voor wat betreft:
a.     het feitelijk gebruik? 
b.     Leegstand
c.     Staat van onderhoud? 
2. Welke informatie kan (al dan niet vertrouwelijk) worden verschaft over de eigenaren van de leegstaande panden? Zijn dit andere eigenaren dan die van de panden die wel in gebruik zijn?
3.    Hebben de eigenaren van de leegstaande panden op afzienbare termijn plannen om de panden weer in gebruik te nemen? 
4.     Is het denkbaar dat alle panden vanaf nr 8 t/m 25 ooit nog een bordeelfunctie krijgen? Zo niet; kunnen de panden met raamprostitutie meer geconcentreerd worden opdat de andere panden een andere functie kunnen krijgen? 
5.     Welke instrumenten heeft de gemeente beschikbaar om de eigenaren van de leegstaande panden te bewegen om de panden weer in gebruik te nemen, dan wel een andere bestemming mogelijk te maken? 
6.     Welke instrumenten heeft de gemeente in handen om de meest verloederde panden (nr 8 en 9) door de eigenaren te laten renoveren? 
7. Onderschrijft het college de opvatting van de fractie van D66 dat een opwaardering qua bestemming en fysieke onderhoudssituatie nu echt de aandacht vraagt? Zo ja, is het college bereid hiervoor een plan van aanpak op te stellen en die (al dan niet vertrouwelijk) te delen met de Raad?

We wachten de antwoorden van het college af alvorens we met mogelijke vervolgstappen komen

Beeld: Googlemaps