Maak van Oude Centrum een groene stadsoase

Tussen de Grote Marktstraat en Hollands Spoor ligt een mooi maar vergeten stukje van de Haagse binnenstad. In het Oude Centrum zijn restaurants, waardevolle historie en prachtige woon- en werkplekken. Maar tegelijkertijd hebben bewoners, bezoekers en ondernemers hier te maken met verstening, verwaarlozing en verkeersoverlast. D66 komt met een brede aanpak om de wijk de aandacht te geven die ze verdient. Lijsttrekker Robert van Asten: “Met dit plan laten we zien wat onze keuzes voor Den Haag zijn”.

“Dit eeuwenoude stukje centrum heeft alles in zich om een prachtig onderdeel van onze stad te zijn, maar het lijkt vergeten”, zegt kandidaat-raadslid Demi van Wijk. D66 stelt in een initiatief een groot aantal maatregelen voor waarmee heet Oude Centrum in een groene stadsoase kan veranderen. Wandelroutes worden uitbereid om culturele plekken, parken en horecagebieden gemakkelijk te verbinden met de rest van de stad. Er komt meer groen op het Rabbijn Maarssenplein, langs de (Dunne) Bierkade en de Amsterdamse Veerkade. De Paviljoensgracht verandert van een vergeten uithoek naar een mooie gracht, waardoor er ook een fysieke afstand komt tussen de Doubletstraat aan de ene kant en de gezellige horeca aan de andere kant.

Keuzes maken voor bewoners en ondernemers

“Maar als we van het Oude Centrum een stadsoase willen maken vol met groen, cultuur en horeca moeten we wel een keuze maken”, legt kandidaat-raadslid Demi van Wijk uit. “Daarom weren we verkeer dat niets te zoeken heeft in de wijk, zodat er ruimte is voor de bewoners en bezoekers. En om ruimte voor groen en terrassen te maken zorgen we ervoor dat de auto’s niet meer allemaal op straat komen te staan, maar in de grote, lege parkeergarage in de buurt. Dat zijn de keuzes die wij maken voor de wijk, de bewoners, de bezoekers en de ondernemers”.

Belangrijke keuze
op 16 maart

Daarmee staat het plan van D66 wel in groot contrast met dat van Groep de Mos. Lijsttrekker Robert van Asten: “In het verkiezingsprogramma van Groep de Mos staat doodleuk dat ze van de Paviljoensgracht een verkeersader maken. Alsof dat goed is voor de bewoners, bezoekers en ondernemers. Wij willen daar juist een gracht met groen en horeca”. De lijsttrekker vat samen: “Het geeft mooi aan voor welke keus Den Haag staat op 16 maart”.