Marieke van Doorn

Beeld: Martijn Beekman

Marieke is een voorvechter van een Den Haag dat voor iedereen toegankelijk is. Ze is fractievoorzitter en heeft de portefeuilles:
– Rechtstaat, democratie en participatie
– Stadhuis, dienstverlening en ICT
– Lobby en Europa
– Toegankelijkheid
– Wijken: Zeehelden, Centrum en Stationsbuurt

  • 46 jaar
  • Den Haag

Den Haag is van ons allemaal, maar toch kan niet elke Hagenaar overal in Den Haag komen. Als je een beperking hebt kunnen de kleinste dingen een groot obstakel worden. Een stoep zonder op- of afrit, een blindegeleidelijn die je door een berg fietsen heen leidt, openbaar vervoer dat alleen werkt voor mensen met twee werkende benen. Het zijn kleine dingen, maar als moeder van een meervoudig gehandicapte zoon ontdekte ik hoe lastig we het leven voor mensen met een beperking maken. Als raadslid zet ik alles op alles om Den Haag een stad te maken waarin ook hij kan meedoen.

Hoe we onze stad inrichten zegt heel veel over wie we zijn. Zijn we een stad waar we iedereen de ruimte geven, of waar het recht van de sterkste geldt? Ik kies voor een stad die voor iedereen toegankelijk is, voor een stad waar ondernemers de ruimte hebben om te ondernemen en mensen de ruimte hebben om te leven. Alleen dan is Den Haag een stad van ons allemaal.