Caroline Verduin

Caroline Verduin - Beeld: Martijn Beekman

Caroline is een jonge docent die opkomt voor een groene toekomst en de vergeten arbeidsmigranten. In haar portefeuille zitten basis- en middelbaar onderwijs, natuur, klimaatadaptatie en hittestress, milieu en luchtvervuiling, afval (samen met Yousef Assad), arbeidsmigranten, sport en de gebieden Binnenstad, Stationsbuurt, Rivierenbuurt en Rustenburg-Oostbroek

  • 30 jaar
  • Den Haag

Den Haag is echt mijn stad. Ik ben hierheen gekomen voor mijn studie, maar ik vond hier mijn toekomst. Ik heb vrienden gemaakt, verliefd geworden, een huis bemachtigd, mijn Poolse roots opgezocht en ontdekt wat ik wil doen: mij inzetten tegen de klimaatcrisis en voor kansen voor iedereen.

En als ik iets wil doen, dan ga ik er helemaal voor. Ik heb aan het klimaat kunnen werken in de Tweede Kamer en stond dankzij mijn werk daar in de Duurzame Top 100. En omdat ik me wilde inzetten om andere mensen meer een kans te geven ben ik het onderwijs ingegaan.

Of het nu het aanpakken van de klimaatcrisis is of gelijke kansen in het onderwijs. In de Haagse raad kan ik het verschil maken voor al die mensen. Voor de mensen die een groene toekomst willen, voor de kinderen die gelijke kansen willen, en voor mijn Poolse familieleden die ook een toekomst in Nederland willen opbouwen.