Saskia Bruines

Beeld: D66 Den Haag

Saskia Bruines is namens D66 wethouder (Economie, Internationaal, Dienstverlening en 2e locoburgemeester) in het Haagse college.

  • 60 jaar
  • Aalsmeer
  • Den Haag

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben 57 jaar, opgegroeid in Aalsmeer en heb sociale geografie gestudeerd in Amsterdam. Samen met mijn man, die is opgegroeid in de Haagse Vogelwijk, heb ik een dochter van 24. In 1990 is mijn politieke carrière begonnen in Amsterdam als bestuursadviseur van de wethouder onderwijs en cultuur. In de periode 1998-2002 was ik wethouder in Amsterdam en tot 2006 raadslid. Recenter ben ik wethouder in Leidschendam-Voorburg geweest en nu al een paar jaar in het prachtige Den Haag.

Wat is jouw drijfveer voor het politieke werk?

Ik houd van het openbaar bestuur. Het is een mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor de stad, inwoners en ondernemers. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee ook verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor elkaar. Daarbij moeten ze soms geholpen worden  en het is aan de gemeentepolitiek om de zaken die voor iedereen belangrijk zijn goed te regelen. Denk aan een gezonde en prettige omgeving, goede zorg en goed onderwijs. Ik laat me daarbij graag inspireren door de inwoners en door goede argumenten.

Wat wil jij voor de stad doen?

Ik wil me inzetten voor een sterke, gezond en diverse lokale economie. Den Haag heeft ontzettend veel te bieden, ook voor het winkelende publiek en voor de ondernemers zelf. Daarnaast wil ik nieuwe economische sectoren stimuleren, zodat ze kunnen groeien. De banen hebben we hard nodig.

Waar komen inwoners jou tegen?

We hebben een prachtige hond die het liefst op het strand rent. Dus daar kom je mij zeker tegen. Maar natuurlijk ben ik ook veel in de stad te vinden. Ik vind het belangrijk om te zien wat er bij de ondernemers en in de horeca gebeurt. In overleg zoek ik de beste oplossingen voor de vragen die er liggen, maar altijd integer en met het oog voor degenen die zich niet uitspreken.